Wij Zijn LDODK: jeugdtrainster Merel Overmeer

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder vrijwilligers, geen LDODK. In de rubriek Wij Zijn LDODK vragen we vrijwilligers welke functie ze bekleden en wat ze daar zo leuk aan vinden. Deze keer: Merel Overmeer, onze altijd vrolijke en enthousiaste jeugdtrainster.

De 19-jarige Merel uit Gorredijk is al zolang ze zich kan herinneren betrokken bij LDODK. Op haar zesde begint ze met korfballen bij de, aldus Merel, gezelligste korfbalclub ooit. Want daar draait het voor Merel om. Merel: “Gewoon gezellig korfballen met zijn allen. Een praatje hier, een praatje daar. Bij LDODK kent iedereen elkaar.” Een echt clubgevoel waar je naast korfballen ook andere leuke dingen samendoet. Merel: “Zoals een feestje, een BBQ of naar de wedstrijden van het eerste.”Merel is een bezige bij. Naast dat ze zelf in het 5de van LDODK korfbalt is ze trainster van onze D2 en al drie jaar betrokken bij de organisatie van het schoolkorfbaltoernooi. “Dat laatste doe ik zeker niet alleen. Ik ben meer van de ideeën opperen en regel dan wat we daarvoor nodig hebben”, legt Merel uit. De warming-up op muziek die ze geeft aan de kinderen die meedoen aan het schoolkorfbaltoernooi is een vast onderdeel van haar werkzaamheden.

Training geven

Samen met Nynke Vellema traint Merel de D2 en D3. Merel geeft het team één keer in de week training. Daarnaast probeert Merel, als ze kan en vrij is, aanwezig te zijn bij de wedstrijden. “De ouders van de kinderen coachen tijdens de wedstrijden, maar ik vind het gewoon te leuk om te missen”, vertelt Merel. Door haar werk bij Sportcentrum Kortezwaag is Merel zelfs als ze moet werken gelukkig altijd dichtbij. Als de D2 thuis speelt weten ze Merel daar allemaal te vinden. Merel: “Dan lopen ze altijd even langs en vragen ze nog snel om wat laatste tips.”

De jeugd die in de D2 korfbalt is tussen de 11 en 13 jaar. “Bijna, of soms al echte pubers dus”, lacht Merel. En alhoewel deze leeftijd niet Merel haar eerste keuze was, omdat ze gewend was iets jongere kinderen te trainen en voorheen trainster van de E’s was, vindt ze het nu juist super. “Ik vind het zo’n leuke doelgroep. Wel is het iets pittiger, maar dat geeft ook wat extra uitdaging”, vertelt Merel.

Vragen stellen

Doordat de kinderen iets ouder zijn bouwt ze als trainster echt een band op met de kinderen. “Ze missen me als ik er niet ben en als ik ze ergens tegenkom zijn ze enorm enthousiast me te zien. Daar haal ik veel voldoening uit”, vertelt Merel. Daarnaast kan Merel de kinderen ook echt iets bijbrengen over de korfbalsport.

“Ze zijn zelf bewust met het spel bezig en ze stellen ook vragen.” Vragen waar Merel soms zelf het antwoord niet op weet. Merel: “Dan moet ik eerst even opzoeken hoe het ook alweer zat en voor mezelf helder krijgen hoe ik ze dat het beste kan uitleggen.”Met haar CIOS-diploma op zak begint Merel in september aan haar studie Commerciële Economie in Groningen. Hoe het er dan uitziet weet ze nog niet. LDODK verlaten is ze in ieder geval niet van plan. “Ik ben namelijk altijd in voor gezelligheid”, sluit ze lachend af.

Deel dit artikel op: