Vrijdagavond eerste thuiswedstrijd in Korfbal League: Groen Geel komt op bezoek

LDODK/Rinsma Modeplein ontvangt in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen vrijdag 24 november (20.30 uur) de tegenstander met dezelfde clubkleuren: Groen Geel.

Groen Geel is door veel kenners voorafgaand aan de competitie bestempeld als de gedoodverfde degradant van dit jaar. Maar in het openingsweekend snoepten ze alvast een puntje mee door thuis met 12-12 gelijk te spelen tegen DOS’46.

De ploeg uit Wormer zag eind vorig jaar heel wat spelers vertrekken. Onder hen Terrenc Griemink, die nu voor LDODK speelt en dus vrijdag tegen zijn oude ploeg speelt.

Groen Geel beleefde afgelopen weekend een stroef begin tegen DOS’46, maar kwam van een 1-5 achterstand terug naar een 6-6 ruststand. Heel weinig goals en dat werd in de tweede helft niet beter. Groen Geel kwam twee keer op voorsprong, de Drenten hadden echter de beste papieren voor de overwinning. Maar als de punten al duur zijn dan helpt het missen van een strafworp in de eindfase niet. Eindstand: 12-12

LDODK speelde zondagmiddag in de hoofdstad tegen Blauw-Wit. Na een aarzelend begin waarin de Amsterdammers de voorsprong hadden, trok LDODK in de loop van de wedstrijd toch duidelijk aan het langste eind. Het was nog niet het sprankelende korfbal waarop de fans hopen, maar met 27 doelpunten was de productie op niveau. En er was weer een debutant. Danique Klaren, overgekomen van Heerenveen, maakte haar eerste minuten op het hoogste niveau.

Er wordt dit seizoen veel van LDODK verwacht. De ploeg wil zich daarom ongetwijfeld goed laten zien in het eerste duel in de eigen hal.