Voor het eerst naar HKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein vervolgt de Korfbal League zaterdagavond 2 december (18.30 uur) in Hardinxveld-Giessendam tegen debutant HKC/Creon Kozijnen.

Tot nu toe gaat het allemaal lekker met LDODK in het nieuwe seizoen Korfbal League. Twee wedstrijden gespeeld, twee duidelijke overwinningen. Ging het in de eerste ronde tegen Blauw-Wit aanvankelijk nog wat moeizaam, vorige week werd Groen Geel in Gorredijk eenvoudig aan de kant geschoven.

LDODK kon het zich permitteren om in de tweede helft een tandje terug te schakelen. Met een paar debutanten in de ploeg werd de wedstrijd afgesloten op 25-13.

Komend weekend wacht HKC, de debutant op het hoogste niveau. De club uit Hardinxveld-Giessendam bereikte de Korfbal League door in de finale van de Korfbal League 2 met 19-18 te winnen van Dalto.

En dan heeft de competitieplanner het zo bedacht dat je op dit niveau mag openen tegen PKC. Een pittige uitdaging, waar HKC met een 22-28 nederlaag nog niet eens zo slecht uit de bus kwam.

Vorige week reisde de ploeg waarschijnlijk hoopvol naar Drenthe om tegen DOS’46 punten te halen. De ploeg uit Nijeveen had het in de eerste wedstrijd lastig tegen Groen Geel, maar pakte vorige week flink uit: 26-16.

En dus staat HKC, net als Fortuna en KCC. Het is aan de ploeg van Gerald Aukes om dat voorlopig zo te houden.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: