Vierpuntenduel voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Om aan te blijven haken bij de top-4 van de ranglijst staat er voor LDODK/Rinsma Modeplein zondag (16.00 uur) veel op het spel tegen naaste concurrent KZ/Thermo4U.

De weken des onderscheids zijn aangebroken in de Kenonz Korfbal League. De komende weken wordt duidelijk welke vier ploegen het meest aanspraak maken op een plek in de play-offs.

PKC, Fortuna en DVO nemen aan de kop van de ranglijst lichte afstand. Voor plek vier maken LDODK en KZ momenteel de meeste kans. Dat maakt de ontmoeting van zondag extra interessant.

KZ heeft nu met 12 punten een punt voorsprong op LDODK. Blijven de punten zondag in Gorredijk dan wordt het stuivertje wisselen. Verliest LDODK dan is het gat drie punten. Dat hoeft nog niet onoverkomelijk te zijn, maar maakt het er voor de ploeg van Gerald Aukes niet eenvoudiger op.

LDODK boekte de afgelopen wekten twee uitnederlagen op rij, tegen Fortuna en DVO. Dat zijn tegenstanders waartegen het geen schande is om te verliezen. En in beide wedstrijden speelde LDODK ook lang mee om de overwinning. Een hectische fase tegen Fortuna en de gouden handjes van Gertjan Meerkerk bij DVO zorgden echter toch twee keer voor een teleurstelling.

KZ pakte afgelopen zondag thuis de overwinning tegen Blauw Wit (25-18), nadat de twee weken daarvoor werd verloren bij DVO en fraai werd gewonnen van Fortuna. Het is voor LDODK dus een geduchtere tegenstander dan het misschien wel leek na de onderlinge ontmoeting in Koog Zaandijk aan het begin van het seizoen. Toen won LDODK toch redelijk eenvoudig met 23-18.

Al met al zondag dus een affiche waarvan de korfballiefhebber zal smullen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: