Verdedigend sterk LDODK wint ook van KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder sprankelend aanvalsspel maar wel met een ijzersterke verdediging wint LDODK/Rinsma Modeplein overtuigend van naaste belager KZ/Keukensale.com in een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd: 18-14. En daarmee wordt LDODK minimaal eerste of tweede in de competitie en heeft daarmee voor het eerst in de Korfbal League het thuisvoordeel in de play-offs.

“Ik ben giga blij”. Femke Faber wond er na afloop geen doekjes om. “We wilden ze vanaf het begin het gevoel geven dat er hier niets te halen valt. Ook met het oog op de play-offs. De kans is groot dat we dan misschien wel weer tegenover KZ staan.” LDODK begon verdedigend met heel veel druk op het aanvalsspel van KZ. De Zaankanters kwamen er aanvallend totaal niet aan te passen en scoorden pas hun eerste treffer, nota bene uit een strafworp, 10 minuten voor rust. LDODK had er toen echter al acht in liggen. En daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-5.

Doordat de spanning uit de wedstrijd was, werd de tweede helft een formaliteit. KZ kon niet en LDODK geloofde het wel. Hoogtepunt was nog wel een one-hander van Faber in de buzzer van de schotklok. “Zo’n goal maak je eens in je leven. Mooi dat het toevallig nu gebeurt.”

Waar het bij LDODK vooral nog haperde, was het aanvallende spel. “Ik sta hier toch wel een beetje met een dubbel gevoel hoor. Verdedigend maken we in vergelijking met vorig jaar wel echt een stap.” Maar Harjan Visscher benoemde ook het tegenvallende aanvalsspel. “We schieten vandaag echt als een krant. Gelukkig waren Femke en Marjolijn aardig op dreef en maakte Esmee een belangrijke goal vlak na rust. Er valt nog wel wat te sleutelen.”

Ook Faber constateerde de leerpuntjes. “Maar daar hebben we nog mooi de komende twee wedstrijden voor om verder te experimenteren.”

Op zaterdag 16 maart speelt LDODK haar volgende wedstrijd, uit in Papendrecht, tegen de nummer één in de reguliere competitie, PKC/Vertom. Aanvang: 19:30 uur.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: