Tweede helft Korfbal League start met Blauw-Wit

De tweede helft van de reguliere competitie begint zondag 28 januari (15.30 uur) met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Blauw-Wit.

De Kenonz Korfbal League is alweer halverwege de reguliere competitie. Alle ploegen hebben elkaar dus één keer bestreden. Resultaat is een ranglijst met drie koplopers met 14 punten: PKC, KZ én LDODK. Dat betekent dat LDODK in de eerste helft maar twee nederlagen leed en wel tegen de twee medekoplopers. Het waren toevallig ook nog eens de beide eerste wedstrijden van het nieuwe jaar.

Daarom smaakte de overwinning afgelopen vrijdag, uit bij DOS’46, extra lekker. De noordelijke derby is altijd iets speciaals. Het betekende een bomvolle uitverkochte sporthal, mede te danken aan het spelen op vrijdagavond. LDODK was een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, al bleven de Drenten lang aan het elastiek.

Het is voor LDODK nu zaak de lijn de komende weken door te trekken, met wedstrijden tegen ploegen uit het tweede deel van de ranglijst op het programma: Blauw-Wit (thuis), Groen Geel (uit) en HKC (thuis). Dat is een niet te onderschatten opgave, want in het verleden wilde LDODK nog wel eens uitglijden tegen een laagvlieger.

De tweede helft van de competitie begint dus zondag tegen Blauw-Wit. In Amsterdam werd aan het begin van het seizoen redelijk eenvoudig gewonnen: 20-27. Blauw-Wit haalde daarna 8 punten via overwinningen op DOS’46 (23-19), HKC (21-23), Groen Geel (13-19) en KCC (15-20). Dat zijn ook de vier ploegen die nu de onderste vier plekken op de ranglijst innemen. De Amsterdammers staan zelf zesde met 5 punten achterstand op plek 4. De play-offs zijn dus niet echt in beeld, maar met 5 punten voorsprong op nummer 9 Groen Geel zijn er voor Blauw-Wit ook geen zorgen over degradatie.