Twee bekers voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De noordelijke aspiranten- en juniorenbeker blijven in bezit van LDODK/Rinsma Modeplein. De Jan Mulder beker van dit seizoen gaat naar Mid-Fryslân/ReduRisk.

LDODK B1 en Heerenveen B1 zorgden dinsdagavond in Drachten voor de spannendste bekerfinale. Beide ploegen hielden elkaar nagenoeg de hele wedstrijd in evenwicht. Heerenveen leek lang het betere van het spel te hebben, maar wist dat niet in een duidelijke voorsprong uit te drukken. Na een 9-9 ruststand werd de tweede helft voor een groot deel beheerst door strafworpen. Ze werden gemist en benut, maar zeker ook bediscussieerd. Aan het einde van de reguliere speeltijd was het 18-18, dus volgde een verlenging. In de eerste deel van de extra speeltijd kwam Heerenveen op voorsprong, maar halverwege was het 19-19. In de tweede helft van de verlenging besliste LDODK de wedstrijd: 21-19.

LDODK A1 had het tegen de leeftijdgenoten van Mid-Fryslân een stuk eenvoudiger. De noordelijke juniorenbeker werd veroverd dankzij een overtuigende 20-5 overwinning.

De seniorenfinale om de Jan Mulderbeker werd een prooi voor Mid-Fryslân, ook die overwinning was duidelijk: 12-17.