Primeur: noordelijke derby op vrijdag (en après-ski na afloop)

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt vrijdagavond om 20.30 uur in Gorredijk de noordelijke derby tegen DOS’46. Door voor de vrijdagavond te kiezen verwacht LDODK een vol sportcentrum Kortezwaag.

De wedstrijden tussen LDODK en DOS’46 zijn altijd iets speciaal. Al viel de ontmoeting eerder dit seizoen in Nijeveen voor de neutrale korfbalkijker tegen. Het was al snel geen wedstrijd meer. LDODK won afgetekend met 24-17.

Inmiddels zijn we begin maart. De spanning richting einde van de competitie neemt toe.

Voor DOS’46 is het freewheelen. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de Drenten zesde op de ranglijst. De achterstand op een plek in de play-offs is 5 punten en de afstand tot de mogelijke degradatieplekken is 7 punten. Wie doet je wat.

Bij LDODK ligt het allemaal wel wat anders. De ploeg van Gerald Aukes zit volop in de race voor de play-offs. De vierde plek lijkt stevig in handen, KZ volgt op 3 punten. LDODK verloor vorige week bij PKC, maar KZ profiteerde niet. De Zaankanters verloren bij DOS’46.

LDODK wil graag nog een sprongetje omhoog. Want plek 4 betekent in de play-offs twee duels tegen het sterke PKC. De achterstand op nummer 2 Fortuna en nummer 3 DVO is nu 3 en 2 punten. En laten deze beide ploegen elkaar zaterdagavond in Bennekom treffen.

Er staan sowieso nog een aantal aantrekkelijke potjes op het programma voor de top 4 in de resterende drie competitieronden:

PKC: KCC (uit), GroenGeel (thuis) en Blauw Wit (uit)
Fortuna: DVO (uit), KZ (thuis) en LDODK (uit)
DVO: Fortuna (thuis), Blauw Wit (thuis) en KZ (uit)
LDODK: DOS’46 (thuis), Unitas (uit) en Fortuna (thuis)

Na afloop van de derby is het feest in de kantine van Kortezwaag. Met zanger Gaatze Bosma is het tijd voor een gezellig après-sk-feest!

Deel dit artikel op: