Omrop Fryslân volgt LDODK ‘Fan binnenút’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Omrop Fryslân start komend weekend met opnames voor de documentaireserie ‘Fan binnenút’, waarbij de komende maanden de ontwikkelingen bij LDODK/Rinsma Modeplein op de voet worden gevolgd.

Programmamaakster Miranda Werkman kijkt in ‘Fan binnenút’ achter de schermen bij Friese organisaties. Op dit moment is bij Omrop Fryslân een serie programma’s te zien waarin de zoektocht van een groep statushouders naar werk centraal staat. Eerder nam Werkman een uitgebreid kijkje bij de politie.

In de serie rond LDODK staat de ontwikkeling van teamsporten centraal. Met aandacht voor zowel het top- als het breedtekorfbal.

Er staat dit jaar veel op stapel bij LDODK. Op korte termijn de strijd om een finaleplek om het Nederlands Kampioenschap. Maar ook de verbouw van Sportcentrum Kortezwaag, de komst van trainer/coach Jan Niebeek en de professionaliseringslag die LDODK wil maken komen aan bod.

Maar LDODK is meer dan topsport. In de zes- of achtdelige serie is ook aandacht voor de breedtesport. Wat is de toekomst van teamsport? Hoe gaan top- en breedtesport samen? En wat is de functie van een topsportvereniging voor de overige verenigingen in de regio?

‘Fan binnenút’ wordt in de herfst voorafgaand aan het volgende seizoen Korfbal League uitgezonden.

Deel dit artikel op: