LDODK wil nu wel van Groen Geel winnen

Terug naar het nieuwsoverzicht

In Wormer eindigde de ontmoeting tussen GG/RMcD Huis Emma en LDODK/Rinsma Modeplein in een niet ingecalculeerd verlies voor LDODK (21-20). Zondagmiddag (16.00 uur) is het tijd om de zaken recht te zetten.

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere Kenonz Korfbal League neemt de spanning toe. Voor LDODK om de topposities op de ranglijst, Groen Geel strijdt voor rechtstreeks lijfbehoud.

Groen Geel staat nu negende, de plek die uiteindelijk een play-downduel inhoudt met de verliezend finalist van de Korfbal League 2. De afstand met KCC (plek 8) is nog maar twee punten. Die strijd is nog niet gestreden. Sterker nog, beide ploegen ontmoeten elkaar volgende week in Wormer.

Maar voor het zover is, eerst het duel in Gorredijk. Het is voor de ploeg uit Wormer het vierde duel op rij tegen een topploeg uit de Korfbal League. De afgelopen weken werd verloren van KZ, DVO en Fortuna. Twee weken geleden stapte coach Daniel Harmzen per direct op. Clubman Dico Dik, ook bekend in Gorredijk, heeft daarna de technische staf versterkt.

Groen Geel weet wat het is om LDODK te verslaan. In de eerste helft van de competitie lukte het LDODK niet om de punten uit Wormer mee te nemen naar Gorredijk. Dat was een in ogen van velen onnodig puntenverlies, waar ook zeker niet op gerekend was. De competitie is inmiddels in een andere fase beland, nu telt ieder punt bijna dubbel.

LDODK kwam vorige week in de laatste minuten bij KCC met de schrik vrij. In de laatste hectische minuten werd het pleit met één punt verschil beslecht. Er viel ook een veelbesproken rode kaart. Julian Frieswijk weet inmiddels dat hij vier wedstrijden niet van de partij is.

Het wordt ondertussen een ongemeen spannende strijd om de plekken achter koploper PKC, dat na de winst op DVO en Fortuna nu op 23 punten staat. Fortuna verloor na het gelijkspel tegen DOS’46 vorige weekend, dinsdag ook het inhaalduel tegen PKC. De ploeg uit Delft is nu tweede met 18 punten. DVO en LDODK volgens met 17, KZ heeft er 16.

Na komend weekend zijn we weer een stap dichter bij het toetje van de competitie.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: