LDODK wacht pittig duel in Bennekom

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdagavond (18.30 uur) in Bennekom tegen DVO/Transus. Opnieuw een duel tegen een van de topploegen van de ranglijst.

De Kenonz Korfbal League is halverwege. Dus ontmoeten de teams vanaf deze week elkaar voor de tweede keer. LDODK en DVO openden de competitie in Gorredijk met een spectaculaire wedstrijd die in een gelijkspel eindigde.

Acht spelronden later staat DVO op de derde plek op de ranglijst met 13 punten, dat zijn er twee meer dan LDODK die op de vierde plek staat met 11 punten.

LDODK slikte vorige week een bittere pil in Delft. Tegen Fortuna liep de ploeg van Gerald Aukes tegen een 26-21 nederlaag op. Een groter verschil dan gehoopt en verwacht. Maar het lukte niet goed om te herstellen van een rommelige fase in de wedstrijd waarin Marjolijn Kroon geblesseerd uitviel. Al had het met een beetje geluk en het beter benutten van kleine opgelegde kansen in de tweede helft ook nog heel anders kunnen lopen.

DVO speelde vorige week ook een duel tegen een van de kandidaten voor de play-offs. In een prachtige wedstrijd werd thuis met 29-27 van KZ gewonnen.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het er met de blessurebank bij LDODK precies uitziet. Dat moet zaterdagavond blijven.

Maar in de strijd om een plekje in de play-offs is een mooi resultaat in Bennekom welkom. Directe concurrent KZ speelt de Noord-Hollandse kraker tegen Blauw Wit, het eerste duel eindigde in een gelijkspel. KZ komt volgende week naar Gorredijk, LDODK speelt een week later uit bij Blauw Wit. Kortom: het zijn belangrijke weken.

Online tickets DVO

Ook DVO hanteert alleen een online verkoop van tickets voor de thuiswedstrijden. LDODK-bezoekers die naar Bennekom reizen dienen vooraf online een kaartje te regelen. Aan de kassa worden geen kaartjes verkocht.

Deel dit artikel op: