LDODK verliest opnieuw van naaste concurrent

Na de nederlaag tegen Fortuna/Delta Logistiek vorige week, is LDODK/Rinsma Modeplein er ook tegen DVO/Transus, de tweede concurrent voor een plekje bij de laatste vier, niet in geslaagd om twee punten mee naar huis te nemen. In Bennekom wist LDODK na een goede eerste helft een kleine voorsprong niet vast te houden. DVO draaide na rust, mede door het inbrengen van pinchhitter Gertjan Meerkerk de wedstrijd om: 22-20.

Het zag er halverwege de wedstrijd nog zo rooskleurig uit voor LDODK. Na een gelijk opgaande strijd wist een overtuigend LDODK vlak voor rust een klein gaatje te slaan: 11-14. DVO had erg veel moeite met het beteugelen van de aanvalskracht van LDODK, dat haar opstelling behoorlijk had omgegooid, in vergelijking met de voorgaande wedstrijden.

In het eerste aanvalsvak lag de aanvallende focus op het damesduo Femke Faber en Marjolijn Kroon, die ondanks een opgelopen enkelblessure vorige week, toch in de basis kon starten. Daarbij ondersteund door Julian Frieswijk en André Zwart. In het andere vak waren Harjan Visscher en Ran Faber de aanvallende speerpunten. Met Marlou Kuiper en Esmee van Veen in een meer dienende rol.

En die combinatie pakte in de eerste helft goed uit. Vooral Femke Faber bleek voor rust niet af te stoppen met maar liefst zes treffers. En daarbij kwam ook nog dat Kuiper en Van Veen verdedigend een puike prestatie neerzetten met het beteugelen van de gevaarlijke en bijzonder snelle Daniëlle Boadi en Barbara Brouwer.

Na rust was echter alles anders. Breekpunt daarbij was een gemiste strafworp van de vlak voor rust ingebrachte Marvin Piepers. In de daaropvolgende aanval scoorde DVO waardoor het geen 11-15 werd, maar 12-14. En DVO de aansluiting weer had. Daarna speelde DVO-coach Richard van Vloten zijn belangrijkste troefkaart uit en bracht Gertjan Meerkerk in. Hij bleek zowel door Ran Faber als door Harjan Visscher niet af te stoppen.

Meerkerk bracht DVO weer langszij: 15-15. En bij 16-16 draaide hij met twee treffers binnen een minuut voor het eerst de rollen om. Nu moest LDODK in de achtervolging. LDODK slaagde er echter niet meer in om onder de druk van DVO uit te komen. En als die kansen zich wel voordeden, werden deze niet afgemaakt. Alleen Marlou Kuiper onderscheidde zich in deze fase aanvallend. En toen Meerkerk bij een 18-18 stand met twee treffers op rij DVO opnieuw aan een voorsprong hielp, was het verzet definitief gebroken. En rest LDODK niets anders dan de wonden te likken en zich voor te bereiden op de derde wedstrijd op rij tegen een concurrent voor de top vier: komende zondag 5 februari om 16:00 uur in sporthal Kortezwaag tegen KZ/Thermo4u.