LDODK verliest eerste play-off

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is er zaterdagavond niet in geslaagd om haar thuisvoordeel in de play-offs uit te buiten en verliest haar derde duel op rij. In een uitverkocht Sportcentrum Kortezwaag trok DVO/Transus in een typische LDODK-DVO-wedstrijd, namelijk spannend tot de laatste seconden, aan het langste eind: 14-16.

“We krijgen het maar niet voor elkaar.” Een aangeslagen Femke Faber zat na afloop moedeloos op de grond. “We hebben te veel periodes dat we verzaken en niet scoren. Dat kan gewoon niet.” Faber refereerde daarbij aan de schotloosheid in grote delen van de wedstrijd. Een schotloosheid welke LDODK de laatste weken ook al bij de vorige wedstrijden parten speelde. “Zo jammer, terwijl we het verdedigend zo goed voor elkaar hebben.”

De eerste doelpuntloze periode diende zich al meteen in de eerste minuten van de wedstrijd aan. Toen LDODK via Faber eindelijk scoorde, had DVO er al vier in liggen. Met name Jeffrey van Huenen raakte in die openingsfase elke bal. LDODK kon dus meteen in de achtervolging. Maar dit ging stroef. Positief punt was wel dat ook DVO moeilijk tot scoren kwam. De vooraf zo gevreesde speerpunten Gert Jan Meerkerk en Daniëlle Boadi werden uitgeschakeld door Harjan Visscher en Esmee van Veen. Dus verdedigend zat het best wel goed. En dat betekende dat er door beide ploegen amper werd gescoord. Ruststand: 8-11.

En ook na rust heersten de verdedigingen van beide teams. Toch leek het dat LDODK beter in de wedstrijd kwam. Onder aanvoering van Erwin Zwart, die eerst nog wel een strafworp miste, maar daarna de ploeg op sleeptouw nam, kwam LDODK na vijf minuten in de tweede helft weer langszij tot 11-11. DVO was het aanvallend kwijt. En toen LDODK zelfs met nog tien minuten op de klok met 14-12 voor kwam via Harjan Visscher en Julian Frieswijk, leek de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisploeg te kantelen.

Maar niets was minder waar. De treffer van Frieswijk bleek meteen de laatste aan LDODK-zijde. Een nieuwe schotloze periode diende zich aan. DVO worstelde zich uiteindelijk via haar dames toch weer voorbij LDODK en wist de wedstrijd in haar voordeel te beslechten dankzij haar straffe defensie.

LDODK werd in die slotfase en eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd aanvallend naar de buitenkant gedrukt. En terwijl in dergelijke situaties juist de actie naar binnen belangrijk is, werd vaak van ver af het geforceerde schot genomen. Maar Faber gaf aan dat dat niet het enige was. “We hebben ook best wel kansen van dichtbij gekregen. Die vrije ballen moeten er gewoon in”.

Er rest nu niets anders voor LDODK, om haar droom op Ahoy levend te houden, dan op zaterdag 6 april in Bennekom DVO te verslaan om zo een beslissingswedstrijd af te dwingen. En ook dat zal ongetwijfeld weer een typische LDODK-DVO wedstrijd worden. Spannend tot de laatste seconden. Aanvang: 19:30 uur.