LDODK start nieuw Korfbal League-seizoen in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dit weekend barst een nieuw seizoen Kenonz Korfbal League los. Voor LDODK/Rinsma Modeplein is de start zondagmiddag 16.00 uur in Amsterdam tegen Blauw-Wit.

Een nieuw seizoen brengt weer nieuwe kansen. Bij LDODK zijn de verwachtingen hoog. De selectie heeft nieuwe impulsen gekregen en telt op dit moment maar liefst vier internationals: Ran Faber, Harjan Visscher, Terrenc Griemink en Femke Faber. Zij werden onlangs met Oranje nog wereldkampioen. Daarnaast klopt jong talent op de deur.

De afgelopen seizoenen wist LDODK zich, op een paar seizoenen na, te plaatsen voor de play-offs. Dat is ook dit seizoen voor het team, de club en de supporters het eerste doel. Een plekje bij de eerste vier. En dan het liefst plek twee of drie om de koploper in de play-offs te ontlopen.

Maar de competitie is lang. Met achttien reguliere wedstrijden. En met geen enkel vrij weekend. Voor het team en de begeleiding een hele uitdaging om op het juiste moment te pieken.

LDODK start de competitie nu eens niet in eigen hal, maar met een uitwedstrijd in de hoofdstad. Tegenstander Blauw-Wit heeft dit seizoen ook behoorlijk wat nieuw bloed in de selectie. Met onder andere Lindsy Krop en Scott de Decker (beide Groen Geel), Demi Postma (TOP), Famke Doves en Mika Vreeken (beide KZ) en Lisa Prent (DeetosSnel).

Reis je zondag niet af naar Amsterdam? Dan is de wedstrijd ook via de livestream te bekijken in Café De Peer.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: