LDODK op bezoek bij Groen Geel

LDODK/Rinsma Modeplein trekt zaterdag voor de tweede keer in een paar weken richting Noord Holland. Om 19.30 start de wedstrijd tegen GG/RmcD Huis Emma, oftewel Groen Geel.

De ploeg uit Wormer speelde vorige week een heerlijk tweede helft uit bij buurtgenoot KZ. Na spannende laatste minuten sleepte Groen Geel een 27-27 gelijkspel uit het vuur. In de eerste helft liep het stroef. Maar vanuit een fikse achterstand kwam Groen Geel langzaam maar zeker terug. Bij rust was het 18-15 voor KZ, op 18-18 stonden beide ploegen gelijk. Groen Geel pakte zelfs nog een keer de voorsprong. Maar van 22-22 liep KZ uit naar 26-22. Met nog twee minuten speeltijd op de klok werd het 27-27, daarna lukte het niet een van beide ploegen om nog te scoren.

Groen Geel heeft nu drie punten. Eerder werd gewonnen van Unitas (22-17), de overige twee wedstrijden waren ruime nederlagen tegen DVO (13-32) en Fortuna (27-15).

LDODK heeft twee puntjes meer. Na de zeperd tegen Blauw Wit volgde vorige week in Gorredijk een degelijke maar zeker niet spectaculaire overwinning op KCC (24-18). Op het juiste moment in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Met deze overwinning is LDODK een van de vijf ploegen die na vier wijdstrijden vijf punten heeft gehaald. Het zit allemaal nog dicht bij elkaar. PKC staat nu alleen aan kop met zeven punten. De ploeg uit Papendrecht komt volgende week in de laatste wedstrijd voor het kerstreces naar Gorredijk.

Ga je de wedstrijd in Wormer bezoeken? Lees dan deze informatie.