LDODK naar koploper PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een bezoek aan koploper PKC/Vertom wacht LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (19.30 uur) een pittige uitdaging. Winnen van PKC is weinig ploegen gegeven, maar LDODK liet eerder dit seizoen zien dat het kan.

Het was halverwege december een bijzondere wedstrijd. Het liep bij LDODK goed en het bleef goed lopen. PKC moest het doen zonder de geblesseerde Olav van Wijngaarden en kreeg het allemaal niet voldoende aan de praat. De 24-21 overwinning werd in Gorredijk nog lang gevierd.

De competitie is inmiddels een stuk verder. De ploeg uit Papendrecht staat inmiddels met een voorsprong van 5 punten ruimschoots aan kop in de Kenonz Korfbal League. Bereikt door ook gewoon van de ploegen in de top van de ranglijst te winnen. Naast het verlies in Gorredijk verloor PKC alleen eind november nog een punt thuis tegen Fortuna.

LDODK is inmiddels ook weer met een mooie reeks bezig. Het hele wisselvallige van de eerste fase van de competitie lijkt achter de rug. De onverwachte verliezen tegen Groen Geel en Blauw-Wit uit die periode zijn inmiddels rechtgezet.

Resultaat is een vierde plek op de ranglijst met een op het oog comfortabele 3 punten voorsprong op KZ, dat vorige week van PKC verloor.

In de komende drie weken sluit LDODK de rest van de reguliere competitie af tegen DOS’46 (thuis), Unitas (uit) en Fortuna (thuis). KZ speelt dit weekend in Nijeveen tegen DOS’46 en daarna nog tegen Unitas (thuis), Fortuna (uit) en DVO (thuis). Het onderlinge resultaat tussen KZ en LDODK is met twee overwinningen in het voordeel van LDODK.

LDODK mag ook nog naar boven kijken. In punten staat LDODK nu gelijk met nummer drie DVO en één punt achter nummer twee Fortuna. Met het oog op de play-offs is een tweede of derde plek op de ranglijst aantrekkelijker dan plek vier.

Kortom: er staat de komende weken nog van alles op het spel.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: