LDODK heerst bij DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het werd niet de spannende derby die het in het verleden wel was. Daarvoor was het krachtverschil tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 zaterdag in Nijeveen te groot. Halverwege leidde LDODK al met 5-13, de overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar: 17-24.

De commentatoren en analisten op de livestream van DOS’46 gaven zelf het eindoordeel: LDODK was zaterdag misschien wel drie maten te groot voor de Drenten. En daar was eigenlijk niets te veel mee gezegd.

LDODK heerste op alle fronten. De ploeg schoot veel beter, had veel over in de rebound en straalde veel meer overtuiging uit. DOS’46 probeerde het wel, maar de wissels en omzettingen pakten niet uit en al snel was het vertrouwen weg. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd schakelde LDODK terug, waardoor het verschil bij het eindsignaal werd teruggebracht tot zeven punten.

Het begin van de wedstrijd was wel voor DOS’46: 4-1. Dankzij een paar fraaie treffers, maar ook dankzij een stroef lopend eerste aanvalsvak van LDODK. Maar toen het begon te lopen, nam LDODK snel het initiatief. Van 4-1 werd het 5-13 bij rust, een 1-12 run.

Harjan Visscher schoot in de hal waar hij jaren speelde de gelijkmaker binnen (4-4). Het was zijn derde doelpunt uit net zoveel schoten. In de eerste helft zorgden ook zijn mede-internationals Femke Faber (3) en Ran Faber (4) voor doelpunten.

In de tweede helft was er geen spanning meer. Marlou Kuiper kreeg als snel een groene kaart voor inspringen op de tegenstander. Ze verliet het veld voor Marjolijn Kroon, om pas zestien minuten later terug te keren. Kroon keerde dezelfde minuut terug voor de met kramp kampende Femke Faber.

De groene kaart betekende ook een stafworp voor DOS’46, een kans die Tessa Lap liet liggen. Dat doet ook wat met het vertrouwen. Zeker omdat Femke Faber direct daarna vanaf de stip wel voor LDODK scoorde.

Het verschil in score liep op naar tien punten (13-23), waarna de druk er bij LDODK afging. Hierdoor kon DOS vier keer op rij scoren. Op 17-23 maakte Marlou Kuiper de laatste goal van de wedstrijd (17-24).

Met de overwinning nestelt LDODK zich steviger bij de ploegen aan de kop van de ranglijst. Komende zaterdag (14 januari; 20.00 uur) speelt LDODK thuis tegen het nog puntloze Unitas uit Harderwijk.