Laatste van het jaar: KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein sluit het korfbaljaar 2023 op zaterdag 23 december (20.00 uur) af met een thuiswedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen.

Wat was het vorige week in Bennekom een heerlijke ontknoping. LDODK pakte aan het slot van een spannende wedstrijd de uitoverwinning bij DVO.

Daar zag het in de loop van de tweede helft niet naar uit, maar LDODK toonde veerkracht en sleepte de overwinning binnen. Waarbij het natuurlijk ook een beetje hielp dat DVO drie strafworpen miste. Maar het blijft een knappe prestatie.

Door de overwinning gaat LDODK nog steeds ongeslagen aan kop. Met de volle winst uit vijf duels. Met twee punten meer dan PKC, drie meer dan DVO en vier meer dan KZ, DOS’46 en Blauw-Wit. Een mooie ranglijst om in te lijsten.

Tegenstander KCC pakte vorige week de eerste punten door thuis te winnen van DOS’46. Waar de Nijeveners een week eerder een punt afsnoepten van DVO, waren ze afgelopen weekend in Capelle aan de IJssel nergens.

Daar moet wel bij worden gezegd dat aan KCC-kant ineens alles goed viel. Na een kwartiertje spelen was het 9-3, een achterstand waar DOS’46 niet meer van wist te herstellen. Via 18-10 werd het uiteindelijk 20-16.

Het zijn punten die KCC goed kan gebruiken. Op de ranglijst is het onderaan de ranglijst spannend. Fortuna, HKC en KCC hebben twee punten, Groen Geel heeft één punt. Het verschil tussen de nummer zes en zeven op ranglijst is al vier punten.

LDODK sluit het seizoen na de wedstrijd in de kantine af met het jaarlijkse Kerstgala.

Deel dit artikel op: