Kruipt LDODK verder omhoog?

Terug naar het nieuwsoverzicht

In speelronde 13 speelt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag om 19.00 uur de tweede uitwedstrijd op rij. Bestemming is deze keer Capelle aan de IJssel voor een ontmoeting met KCC/CK Kozijnen.

LDODK tankte de afgelopen weken vertrouwen met twee ruime overwinningen tegen respectievelijk KZ en Blauw Wit. Dat brengt de score op 15 punten, nu goed voor de vierde plek. En dat betekent dat LDODK nog steeds op koers ligt voor een plek in de play-offs. De verschillen in de top-4 zijn bovendien nog niet groot. Misschien zit er dus nog meer in, want ook de topclubs spelen nog onderlinge duels. Zoals dinsdag het inhaalduel tussen PKC en Fortuna, nadat PKC al DVO treft. Aan de andere kant is het verschil tussen LDODK op plek vier en KZ op plek vijf ook nog maar één puntje. Gaan we voor een spannende slotfase van de competitie? De korfballiefhebber zal het geen probleem vinden.

Eerst wacht LDODK dus het uitduel in Capelle aan de IJssel. KCC werd in Gorredijk met 24-18 verslagen. Door na een 9-8 ruststand in het begin van de tweede helft de beslissende slag te slaan. KCC staat met 9 punten op de zevende plek op de ranglijst. Het verschil met de voorlaatste plaats (play-downs) is echter maar twee punten. KCC zal tegen LDODK ongetwijfeld punten willen pakken, maar de wedstrijd in Amsterdam tegen directe concurrent Blauw Wit van volgende week zal ook ongetwijfeld al in de hoofden meespelen.

Dat winnen bij KCC geen vanzelfsprekendheid is, ondervond DVO twee weken geleden. Als het op een gegeven moment niet meer loopt en de ballen vallen niet goed, dan kan het ook zo maar de verkeerde kant op gaan.

Deel dit artikel op: