Jellema en Waninge vormen staf A1

Terug naar het nieuwsoverzicht

De technische staf van LDODK/Rinsma Modeplein A1 voor volgend seizoen is rond. Harold Jellema en Hessel Waninge zien veel mogelijkheden met de groep junioren.

Harold Jellema (54) woont in Tjalleberd en is al tientallen jaren actief in de korfbalwereld. “Ik raakte als speler bij Blauw-Wit in Heerenveen vroeg geblesseerd. Toen een actieve spelerscarrière er niet meer in zat, ben ik mij als trainer gaan ontwikkelen.”

Zijn trainerscarrière bracht Harold vervolgens bij Nic., TOP, Blauw-Wit (H), Unitas, KZ, Groen Geel, De Meeuwen en nu Wêz Handich/DOW/TFS. Hij heeft veel zin in de nieuwe uitdaging bij LDODK. “Ik ben een opbouwtrainer en vind het prachtig om het maximale uit mensen te halen. Om samen een proces aan te gaan en met elkaar te bouwen. Bij de LDODK-junioren zitten veel talenten, het is aan ons om ze klaar te stomen voor de selectie.”

Harold gaat bij LDODK A1 samenwerken met Hessel Waninge (21), nu nog coach van LDODK B1. “Dit is een mooie nieuwe uitdaging met een groep met veel mogelijkheden. Met een aantal spelers heb ik de afgelopen jaren al eerder samengewerkt.” Hessel, kind van de club, was coach van de C1 die twee jaar geleden zowel op het veld als in de zaal Nederlands kampioen werd. Hij nam afgelopen zomer afscheid als speler van de LDODK-selectie en legt zich nu ook toe op een trainerscarrière. “Ik kan veel leren van de ervaren trainer die Harold is.”

Op zijn beurt vindt Harold het belangrijk om met iemand samen te werken die de club goed kent. “De spelers gaven aan in het verleden met plezier met Hessel te hebben gewerkt. Dan heb je het goed gedaan.”

Bart Jan Scheenstra van de topsportcommissie van LDODK is blij met het nieuwe duo. “Harold heeft in de top gewerkt en heeft bewezen spelers beter te kunnen maken. Met de ambitieuze Hessel uit de eigen club is dat een mooie combinatie.”

Deel dit artikel op: