Jan Niebeek nieuwe coach LDODK: ‘De ambities van de club trekken mij’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jan Niebeek (53) is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van LDODK/Rinsma Modeplein.

De afgelopen jaren was Niebeek actief als bondscoach van TeamNL Korfbal. Daarmee won hij alle grote toernooien: de World Games, het EK en het WK. Daarvoor was Niebeek 7 jaar coach van TOP uit Sassenheim, waarmee hij 4 keer landskampioen werd.

“Ik vind de ontwikkelingen die bij LDODK aan de gang zijn, als het bijvoorbeeld gaat over de nieuwe sporthal, en het aantal toeschouwers dat de wedstrijden bezoekt erg gaaf”, vertelt Niebeek. “Daarnaast is er de wil om te willen professionaliseren en ik vind het heel interessant om daar onderdeel van uit te maken.”

Een nieuwe stap

Voorzitter Gouke de Vries is blij met de nieuwe coach. “Ook de komende jaren willen we mee blijven doen aan de top. Daar komen is moeilijk, maar er blijven is nog moeilijker. Met Jan Niebeek halen we een coach in huis met wie we die stap kunnen zetten.”

Onderdeel van die stap is dat de training van de selectie verschuift naar de middag. Op die manier wordt de sport-rust-verhouding verbeterd. Maar er zijn meer voordelen, ziet Gouke: “Andere LDODK-teams kunnen daardoor op mooiere tijden trainen.”

KNKV

De stap naar LDODK betekent ook dat Niebeek stopt als technisch directeur bij het KNKV. Die functie bekleedde hij sinds zijn vertrek als bondscoach. “De keuze tussen die rol en die van coach van LDODK voelde als kiezen tussen je vader en je moeder”, vertelt Niebeek over zijn besluit. “Uiteindelijk kies ik toch voor LDODK, om zo met de voeten in de klei te werken aan professionalisering van de korfbalsport.”

Deel dit artikel op: