In vorm komen voor play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste reguliere speelronde van de Kenonz Korfbal League ontvangt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond (20.00 uur) Fortuna/Delta Logistiek. Beide ploegen hebben zich al geplaatst voor de play-offs.

Zowel LDODK als Fortuna bereiden zich voor op het toetje van de Korfbal League. Fortuna maakt samen met DVO uit wie van de twee naar de finale om de nationale titel gaat. Wil LDODK de finale halen dan moet het in de play-offs tweemaal afrekenen met PKC.

LDODK heeft zaterdag wel iets goed te maken. Vorige week zorgde de ploeg in Harderwijk voor een sensatie door Unitas het eerste punt van het seizoen te laten halen. Het 18-18 gelijkspel zorgde bij LDODK voor een mineurstemming, maar gelukkig kon KZ het een dag later tegen Fortuna niet bolwerken. Door deze uitslag is LDODK zeker van de vierde plaats op de ranglijst.

LDODK was met de play-offs in zicht vorige week dus nog niet in vorm. De wedstrijd tegen Fortuna is de laatste voordat over een week de play-offs los gaan. De komende weken moet het gaan gebeuren.

Nadat Erwin Zwart vorige week weer terugkeerde in de basis, is Julian Frieswijk zaterdag ook weer van de partij. De schorsing van vier wedstrijden die hij kreeg na een rode kaart is voorbij. Julian zal ongetwijfeld volop gemotiveerd zijn om te helpen zijn ploeg in vorm richting play-offs te krijgen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: