Groen licht voor plannen Kortezwaag

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Opsterlandse gemeenteraad is maandag akkoord gegaan met de renovatie en uitbreiding van Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk. En dat betekent goed nieuws voor LDODK/Rinsma Modeplein.

Als alles volgens plan verloopt, is onze bestaande sporthal in oktober 2024 volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Dat betekent dat we nog één zaalseizoen in de huidige accommodatie spelen. Na de renovatie van de bestaande hal, wordt aan de voorzijde een nieuwe sporthal gebouwd.

Voorzitter Gouke de Vries reageerde maandag enthousiast over deze mijlpaal. “Hier strijden we al jaren voor. We kunnen nu werken aan de verdere invulling van de accommodatie. We willen onze eigen Korfbal Kuip realiseren. We konden de afgelopen jaren niet altijd de gastheer zijn die we graag willen zijn. Voor onze spelers, voor de supporters en voor de sponsors. Maar dat gaat nu allemaal veranderen.”

Het totale project kost bijna veertien miljoen euro, inclusief de herinrichting van de openbare ruimte. Daar komt plek voor circa honderd extra parkeerplaatsen.

Deel dit artikel op: