Geen problemen in Wormer: eenvoudige overwinning op Groen Geel

Met een 23-29 winst op GG/RMcD Huis Emma pakte LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag in Wormer de negende overwinning van het seizoen. In de eerste helft was het verschil al gemaakt: 10-18.

LDODK startte met Marjolijn Kroon en Erwin Zwart op de bank. Een startsituatie waar menig ploeg jaloers op zou zijn. Maar ook zonder deze twee ervaren spelers wist LDODK vanaf 3-3 al snel een gaatje te slaan naar 3-8. Met het dit seizoen al vaker geëtaleerde strakke verdedigen en de bekende reboundkracht kwam Groen Geel moeilijk tot kansen. Danique Klaren was inmiddels al vanwege een schouderblessure vervangen door Marrit van der Laan, die daarvoor ook al een hele wedstrijd met het tweede had gespeeld. In de loop van de eerste helft bouwde LDODK de voorsprong uit naar acht punten.

In de tweede helft opende Groen Geel de score om direct daarna een strafworp te missen. Het krachtverschil tussen beide ploegen was dermate dat Groen Geel nooit weer in de buurt van LDODK zou komen. Vooraf gaf de thuisploeg aan in ieder geval twintig keer te willen scoren. En dat lukte ruim, het werden er zelfs 23. Een aantal waar Groen Geel hoop uit putte richting de komende wedstrijden in de strijd om degradatie te voorkomen.

LDODK kon zich in het laatste kwartier de nodige frivoliteiten veroorloven. Met een paar fraaie acties, die alleen niet altijd een doelpunt opleverden. LDODK bleef op 29 doelpunten steken, een mooie score, maar misschien met iets meer tegengoals dan verwacht. Topscoorders aan LDODK-kant: Julian Frieswijk met zes en Femke Faber met vijf doelpunten.

PKC en Fortuna speelden gelijk en dat gold ook voor DVO en KZ. Door die resultaten staat LDODK nu weer alleen aan kop, met een punt voorsprong op PKC en KZ en twee punten voorsprong op DVO.

Komende zaterdag (10 februari; 19.00 uur) speelt LDODK thuis tegen HKC/Creon Kozijnen