Eerste of tweede? Nummer 2 LDODK treft zaterdag koploper PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wie wordt er eerste, wie tweede? Die vraag ligt zaterdag (19.30 uur) in Papendrecht op tafel wanneer PKC/Vertom en LDODK/Rinsma Modeplein elkaar ontmoeten.

Met de overwinning op KZ/Keukensale.com verzekerde LDODK/Rinsma Modeplein zich afgelopen zondag al van plek twee op de ranglijst. Waar het publiek rekende op een knallend korfbalgevecht, maakte een sterk verdedigend LDODK al snel een einde aan de spanning. Een 8-0 tussenstand zegt genoeg.

LDODK heeft nu voor het eerst in haar bestaan het thuisvoordeel in de play-offs. Een mooi uitgangspunt. De tegenstander in de play-offs is nog niet bekend. DVO en KZ staan gelijk in punten. De komende twee weken moet duidelijk worden wie derde en wie vierde wordt. DVO speelt komend weekend thuis tegen Fortuna, KZ speelt de Zaanderby tegen Groen Geel.

LDODK weet dus in ieder geval dat het in de play-offs PKC ontloopt, de angstgegner van de afgelopen jaren. Maar beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag dus wel in de reguliere competitie. PKC en LDODK hebben beide 27 punten, zij maken onderling uit wie uiteindelijk eerste en tweede wordt in de reguliere competitie.

In Gorredijk werd het begin dit jaar een duidelijke overwinning voor PKC. Nu zijn beide ploegen een stuk verder in de competitie en onderweg naar het toetje van het zaalseizoen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: