Eerste grote test voor LDODK in Bennekom

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein wacht zaterdag 16 december (19.30 uur) in Bennekom tegen DVO de eerste confrontatie met een van de topploegen in de Korfbal League.

Na vier wedstrijden ongeslagen koploper. Dat heeft LDODK nog niet eerder meegemaakt. LDODK is de enige ploeg op dit moment die nog geen punt heeft laten liggen.

Een mooie start van het seizoen, maar criticasters zullen er op wijzen dat de vier overwinningen wel zijn behaald tegen de nummers 6 t/m 9 van de ranglijst: Blauw-Wit, HKC, Groen Geel en Fortuna.

Afgelopen zondag hield LDODK de ploeg uit Delft op nul punten. In een fysiek stevig duel, waarbij de verdedigende capaciteiten van beide ploegen overheersten. Veel doelpunten waren er niet: 14-12. Het was een type wedstrijd dat LDODK in voorgaande seizoenen nog wel eens wilde verliezen. Nu werden de punten wel binnengehaald.

Zaterdagavond wacht de eerste serieuze test, tegen de nummer twee op de ranglijst. DVO speelde afgelopen weekend in Nijeveen gelijk tegen DOS’46. Na een wedstrijd waarin DVO steeds ruim voorstond, maar de productie stokte aan het einde van de wedstrijd waardoor DOS’46 knap kon terugkomen. Een week eerder was DVO in eigen huis in een zinderend duel nog de baas over PKC en de Bennekommers wonnen ook al uit bij KZ.

Voorafgaand aan het seizoen speelden LDODK en DVO een oefenwedstrijd in Gorredijk. LDODK won ruim, mede door het lengte-overwicht. Maar dat was maar een oefenwedstrijd…

Ook de nummers drie en vier van de ranglijst, PKC en KZ, spelen dit weekend tegen elkaar.

Deel dit artikel op: