Eenvoudig middagje voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zondagmiddag een eenvoudige 21-15 overwinning op het Amsterdamse Blauw-Wit.

De wedstrijden tussen LDODK en Blauw-Wit leverden in het verleden voor het publiek mooie korfbalgevechten op. Wat dat betreft kwam de volle sporthal er dit keer bekaaid van af. De wedstrijd was al snel gespeeld. LDODK begon sterk en was op alle punten de betere ploeg. Blauw-Wit kwam er aanvallend niet aan te pas, terwijl de Amsterdammers vooraf wel hadden gehoopt het LDODK moeilijk te kunnen maken. Zoals het in de openingswedstrijd van het seizoen ook lang had gedaan.

Na tien minuten spelen stond er echter 6-1 op het scorebord. Via 8-3 en 10-4 liep LDODK verder uit naar een 14-6 ruststand. Aan de zijde van Blauw-Wit viel het schot niet en de ploeg leek zich er ook snel bij neer te leggen.

Met een fraaie doorloopbal maakte Julian Frieswijk 17-8, het moment waarop Blauw-Wit drie keer wisselde. Dat bracht de Amsterdammers wel meer energie, terwijl bij LDODK de energie juist wegliep. Het spel werd een stuk statischer. Het verschil tussen beide ploegen was maximaal tien punten: 18-8. Blauw-Wit kwam daarna terug tot 19-14, waarna de wedstrijd uitkabbelde naar 21-15. Topscoorder aan LDODK-zijde: Julian Frieswijk met zes doelpunten.

Na de tiende speelronde lijkt de top-vier zich af te scheiden van de rest. Naast LDODK, wonnen ook medekoplopers PKC en KZ hun wedstrijd. Datzelfde gold voor DVO dat de drie koplopers op één punt volgt. Het gat tussen DVO en de nummers vijf DOS’46 en Fortuna bedraagt al vijf punten.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: