Drentse tik voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De terugkeer van Erwin Zwart kon niet verhinderen dat LDODK/Rinsma Modeplein vrijdagavond onderuit ging tegen DOS’46. In Gorredijk werd het 19-21 voor de ploeg uit Nijeveen.

Nog niets verloren. Alles in eigen hand. Dat was de conclusie na afloop. Plaatsing voor de play-offs is ondanks het verlies nog niet in gevaar. Maar de nederlaag in de noordelijke derby kwam wel aan. Alles wat LDODK is, had het liever anders gezien.

Er was echter niets af te dingen op de overwinning van de ploeg van Henk Jan Mulder en Friso Boode. Ze hielden de veel scorende aanvallers van LDODK goed in bedwang. Het lukte de thuisclub niet om de oplossing te vinden. En op de momenten dat LDODK naderbij kwam, bleef DOS’46 scoren. Tot het eind van de wedstrijd.

Het werd daarmee een hele andere wedstrijd dan eerder in het seizoen toen LDODK in Nijeveen de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Volgens DOS-coach Friso Boode was het plan van de Drenten vrijdag niet anders dan in Nijeveen, alleen voerden zijn spelers het nu wel goed uit.

Aan LDODK speelde ook mee dat de ploeg moest starten zonder de geblesseerde Marjolijn Kroon en de geschorste Julian Frieswijk. Danielle Hulst en Marvin Piepers startten daarom in de basis. De lang geblesseerde Erwin Zwart zat wel in wedstrijdkleding op de bank. Het wachten was op zijn rentree.

Sportcentrum Kortezwaag zat bomvol. Ondanks de sneeuw waren toch veel korfballiefhebbers, zoals gehoopt, op vrijdagavond naar Gorredijk gekomen.

Femke Faber zette de goede lijn van de laatste weken door met de openingsgoal. Het zou voor haar bij dit ene doelpunt blijven. Via 3-1 kwam DOS’46 op 3-3 langszij, om daarna de voorsprong te pakken en deze niet meer weg te geven. Toch werd het verschil in de eerste helft niet groter dan drie doelpunten. Aan het eind van de eerste helft stond er 10-12 op het bord.

En toen Ran Faber na de pauze de 11-12 maakte kregen de LDODK-supporters weer hoop. Op 11-13 was er dan eindelijk de terugkeer van Erwin Zwart, die aan het begin van het seizoen met een zware achillespeesblessure te kampen kreeg. Zwart nam de plek in van zijn oudste broer André die eerder deze week aankondigde aan het einde van het seizoen te stoppen op het hoogste niveau.

Koud in het veld was het eerste schot van Erwin ook direct raak: 12-13. Door vier afstandtreffers op rijd pakte DOS’46 daarna een achteraf beslissende voorsprong: 12-17. LDODK kwam nog terug tot 18-20, waarna Max Malestein met zijn zesde treffer de overwinning voor DOS’46 zeker stelde. Eindstand 19-21.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: