De eerste van twee of drie

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het gaat beginnen. Zaterdagavond (19.30 uur) start LDODK/Rinsma Modeplein de play-offs in de Kenonz Korfbal League tegen PKC/Vertom. De eerste van ieder geval twee, misschien drie ontmoetingen.

Als nummer 1 op de ranglijst van de reguliere competitie heeft PKC het thuisvoordeel. Dat betekent dat de eerste wedstrijd in Papendrecht wordt gespeeld. En wanneer het nodig de derde ook. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens los!

LDODK trekt vol overtuiging naar Papendrecht. Vanzelfsprekend is PKC de favoriet, zo lieten de spelers afgelopen weekend ook al horen na de laatste reguliere competitieronde. Maar PKC is niet onverslaanbaar. Zo bleek ook eerder in het seizoen toen LDODK in Gorredijk de winnende partij was. En ook afgelopen weekend verloor PKC, dit keer in Amsterdam van Blauw-Wit. Er stond niets meer op het spel, maar toch. Ard Korporaal, coach van Fortuna, wilde afgelopen zaterdag het vuurtje wel even opstoken. “LDODK kan echt wel van PKC winnen, als ze dat zelf maar geloven”, zo sprak hij in de businessclub.

Zeker nu de ploeg weer nagenoeg compleet is. Met Erwin Zwart en Julian Frieswijk weer van de partij en mogelijk kan ook Marjolijn Kroon nog een duit in het zakje doen. Alleen houdt een blessure Rixt Bouma nog wel steeds aan de kant.

De winst op Fortuna was afgelopen zondagmiddag een mooie opsteker voor LDODK. In de laatste minuut winnen is altijd leuk en zo kreeg André Zwart voor eigen publiek alvast een kippenvel gevend eerste hoofdstuk van zijn afscheid op het eerste niveau. Zijn korfbalcarrière kent nog één witte bladzijde: een finale in Ahoy. Zaterdag kan de eerste stap worden gezet.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: