De derby als slotstuk van het reguliere seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste reguliere competitieronde neemt LDODK/Rinsma Modeplein het zaterdag 23 maart (20.00 uur) in Gorredijk op tegen DOS’46.

Het is een editie van de derby van het noorden waar niets meer op het spel staat. Het gaat alleen om de eer en voor LDODK ook om een goede voorbereiding op de play-offs.

De ploeg van Gerald Aukes liep afgelopen zaterdag bij PKC tegen een dikke nederlaag op. Tot de rust bleven beide ploegen redelijk dicht bij elkaar, in de tweede helft liet een deel van LDODK het lopen. Door het verlies weet LDODK dat het als tweede de competitie eindigt. Dat betekent dat de play-off op zaterdag 30 maart in Gorredijk start tegen de nummer drie van de ranglijst. Komende zaterdag wordt duidelijk of dit DVO of KZ wordt. DVO heeft de beste papieren, bij winst in Amsterdam op Blauw-Wit is de ploeg uit Bennekom zeker van de derde plaats.

Voor DOS’46 is de competitie al lang gespeeld. De Drenten vinden zichzelf terug op plek zeven van de ranglijst. Op ruime afstand van de onderste drie ploegen, maar ook vier punten achter nummer zes. DOS’46 speelde zich al redelijk snel veilig in de competitie, maar wist ook al vroeg dat het niet mee zou doen om de play-off plekken. Verrassende uitslagen tegen topploegen werden afgewisseld met nederlagen tegen ploegen uit het rechterrijtje.

Eerder dit seizoen in Nijeveen werd het een duidelijke overwinning voor LDODK. Na lange tijd grotere verschillen wist DOS’46 aan het eind het gat te dichten tot op twee punten: 22-24.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: