C1 gaat door naar halve finale (update 29/3)

Er was een verlenging nodig, maar LDODK/Rinsma Modeplein C1 heeft zich zaterdag door een 15-14 overwinning op SKF C1 geplaatst voor de halve finales om het Nederlands kampioenschap.

Het was een wedstrijd met alles er op en er aan. SKF had een groot deel van de wedstrijd het stuur in handen. Het lengteoverwicht betaalde zich vanaf de start uit. Met veel rebounds bouwde de ploeg uit Veenendaal snel een voorsprong uit: 2-5. LDODK moest zoeken naar een oplossing en kwam in eerste instantie vooral vanaf de strafworpstip en via vrije ballen aan de doelpunten. Op 3-7 werd een strafworp gemist, maar LDODK vocht zich in de laatste minuten van de eerste helft terug tot een 7-8 ruststand.

In de tweede helft lukte het LDODK lang niet om te scoren, SKF liep uitnaar 7-12. Hoewel het wel zo leek, was de wedstrijd daarmee nog niet gespeeld. De tweede helft was al veertien minuten oud toen LDODK voor het eerst scoorde, de eerste van vier op rij: 11-12.

SKF raakte wat in paniek, maar kwam via een doorloopbal met nog drie minuten op de klok tocht tot 11-13. In de laatste minuut sleepte LDODK er een verlening uit: 13-13. De eerste keer dat beide ploegen op gelijke hoogte kwamen.

De eerste helft van de verlenging eindigde in 14-14, nadat LDODK vanaf de stip op voorsprong was gekomen. In de tweede helft van de verlenging sleepte LDODK de overwinning naar zich toe: 15-14.

Zaterdag 30 maart speelt LDODK de halve finale om het Nederlands Kampioenschap tegen TOP/IAA fresh C1. De ploeg uit Sassenheim won de kwart finale met 15-6 van Albatros C1. De wedstrijd wordt zaterdag om 12:15 uur gespeeld in Leusden.

Update 29 maart :de halve finale is live te volgen via onderstaande livestream