Benauwde overwinning LDODK tegen Fortuna

De afgelopen jaren waren de duels tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna zonder uitzondering ware spektakelstukken met hoogstaand spel. Deze keer was echter alles anders. In het veld stonden twee ploegen die het schot volledig kwijt waren. In een verdedigende ‘vecht’wedstrijd bleek LDODK uiteindelijk de minst slechte: 14-12.

“Tja, slecht winnen is ook winnen.” Aanvoerder Erwin Zwart maalde er na afloop niet om dat dit een wedstrijd was om gauw te vergeten. “Ik had het natuurlijk ook liever anders gezien, maar ik ben zeker niet minder blij met de punten. En ik heb ook wel goede dingen gezien hoor. Vooral verdedigend hebben we het als team heel goed gedaan.”

LDODK had het lastig tegen een Fortuna, dat met het vertrek van enkele bepalende spelers natuurlijk aan kwaliteit had ingeboet, maar ter compensatie de mouwen opstroopte en net zo ver ging als de scheidsrechters het toelieten. En dat was best ver, deze keer. Vanaf het begin draaide het stroef. En zodanig stroef dat coach Gerald Aukes al vrij snel bij een 2-5 achterstand in de eerste helft ingreep door Julian Frieswijk in te brengen ten koste van Terrenc Griemink. Daarna kwam er meer schwung in de ploeg. Frieswijk scoorde ook meteen twee keer.

Maar minstens zo belangrijk was de vakwissel die Aukes toepaste door Esmee van Veen en Marlou Kuiper van vak te laten switchen. Daarmee kon Van Veen tegenover Fleur Hoek worden geposteerd. Hoek, tot dat moment verdedigd door Marjolijn Kroon, bleek deze wedstrijd het enige aanvallende gevaar van Fortuna. Van Veen nam na de wissel de bewaking over, waarmee ook dat gevaar grotendeels beteugeld was.

LDODK slaagde er in de wedstrijd om te draaien en met een 10-8 voorsprong de rust in te gaan. Dat bleek achteraf doorslaggevend. Na rust slaagde beide ploegen er nog in om elk vier keer te scoren. LDODK speelde met name de kaart Femke Faber uit. Faber scoorde drie van de vier LDODK-doelpunten. En daarmee was het meeste over de tweede helft wel gezegd.

“Het was deze keer een echt ‘strijdpotje’. Duidelijk is dat er aanvallend nog wel wat winst te behalen is. Maar goed, elk potje is een potje op zich. En ook deze punten hebben we wel weer,” aldus Zwart.

Met deze overwinning nestelt LDODK zich alleen aan kop in de Korfbal League, doordat DVO verrassend een punt liet liggen in Nijeveen tegen DOS’46. Datzelfde DVO is de eerstvolgende tegenstander van LDODK. Beide ploegen spelen op zaterdag 16 december tegen elkaar, in de DVO-hal in Bennekom. Aanvang: 19:30 uur.