Beloning voor het tweede

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein 2 wacht vrijdagavond 29 maart (20.30 uur) de beloning van een mooi seizoen: in Gorredijk de play-offs tegen Fortuna 2.

Het is voor het eerst dat het tweede van LDODK de play-offs van de Reserve Korfbal League haalt. Een paar jaar geleden werd op het veld al eens de nationale titel voor reserveteams veroverd, maar in de zaal kwam het tweede nog nooit zo ver.

“Het is best bijzonder”, vindt trainer/coach Henk Bijker. “Vorig jaar zaten we in de staart van de ranglijst. Nu draaien we bovenin mee. En dat is een heel ander gevoel.” Volgens Henk is dat vooral het resultaat van wat meer ervaring en wat meer kwaliteit. “Vorig jaar waren veel spelers van het team nieuw op dit niveau, dit seizoen nemen ze dat jaar ervaring mee. En dat zie je terug in het veld. Een aantal spelers heeft ook al flinke ervaring in de Korfbal League. En dat konden we dit jaar aanvullen met enkele uit de junioren overgekomen eerstejaars senioren. Het is een mooie mix.”

Dat het team het dit jaar zo ver zou schoppen had Bijker voorafgaand aan het seizoen niet verwacht. “Maar na zes wedstrijden stonden we nog steeds bovenaan, dan verandert er wel iets. Dan komt er ook iets meer druk op, de spanning neemt toe. Maar dat is voor deze groep ook een goede leerschool, daar leren ze ook van.”

LDODK eindigde in de Reserve Korfbal League op de tweede plaats, met net zoveel punten als nummer drie Fortuna 2. Beide ploegen spelen vrijdag voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar. In Delft won LDODK met 23-19, in Gorredijk was Fortuna de winnaar: 20-19. “Die uitslagen zeggen genoeg. Deze twee ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Het kan vrijdag een mooie pot worden.”

De andere play-off gaat tussen PKC/Vertom 2 en Blauw-Wit 2. De winnaars van beide play-offwedstrijden spelen een week later de finale in Maarssen.

Deel dit artikel op: