Schoolkorfbaltoernooi groot succes (update 13/3)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plezier maken, samen bewegen en kennis maken met korfbal. Dat staat voorop tijdens het door LDODK/Rinsma Modeplein georganiseerde schoolkorfbaltoernooi in Sportcentrum Kortezwaag. Deze week doen 176 enthousiaste kinderen van zes basisscholen uit Gorredijk, Terwispel, Lippenhuizen en Langezwaag mee aan het toernooi.

Maandag was het de beurt aan tachtig kinderen uit groep 3 en 4. En dat is meer dan vorig jaar, vertelt André Zwart. Hij is één van de vrijwilligers die het schoolkorfbaltoernooi dit jaar organiseert. Op kleine veldjes in teams van vier spelers komen de kinderen in actie.

Alle teams spelen drie wedstrijden. Vrijwilligers van LDODK zorgen voor voldoende scheidsrechters. De scholen zelf zorgen per team voor een coach. Iemand, met of zonder korfbalervaring, die de kinderen op een leuke manier stimuleert en zorgt dat ze op tijd bij de juiste wedstrijd klaarstaan.

De kinderen waren door de gratis door LDODK georganiseerde inlooptraining goed voorbereid. Iedereen die het leuk vond was vorige week welkom op deze middag in Sportcentrum Kortezwaag. De perfecte kans om te oefenen en de spelregels onder de knie te krijgen. Het effect was zichtbaar. De kinderen hadden duidelijk geleert over te spelen, hard te lopen, te scoren en te juichen.

Van het begin is er een uitgelaten stemming. Na de gezamenlijke warming up op muziek wordt er door de kinderen de hele middag fanatiek gestreden voor de winst. Maar samen plezier maken is het belangrijkste. Het motto: meedoen is belangrijker dan winnen is tijdens het gehele toernooi voelbaar. Ook onder de meegekomen vaders, moeders, opa’s, oma’s, juffen, meesters en andere supporters, die de kinderen vanaf de zijlijn aanmoedigen.

En van al dat enthousiasme word je hongerig. Het fruit dat beschikbaar is gesteld door Sûn Opsterlân en Albert Heijn Gorredijk komt dan ook goed van pas en was binnen no time op.

Aan het eind van de geslaagde middag liepen de kinderen tevreden, met rode wangen van de inspanning, een grote glimlach én hun welverdiende vaantje de deur uit. Het eerste deel van het schoolkorfbaltoernooi was een groot succes. Woensdag mogen de overige 96 kinderen uit groep 5 en 6 van dezelfde basisscholen strijden om de winst.

De uitslagen van het toernooi voor groep 3 en 4 vind je hier. De uitslagen van de groepen 5 en 6 vind je hier.

Deel dit artikel op: