De strijd om de top-2: Zondag wacht KZ een bomvol Kortezwaag

Terug naar het nieuwsoverzicht

In een ongetwijfeld bomvol Kortezwaag neemt LDODK/Rinsma Modeplein het zondag 10 maart (16.00 uur) op tegen KZ/Keukensale.com, een duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst.

De weken van de waarheid zijn aangebroken. Met nog drie speelrondes in de reguliere competitie kan LDODK zich zondag tegen KZ verzekeren van een top-2 locatie op de ranglijst. En dat betekent het thuisvoordeel in de play-offs.

Maar voor het zover is, kan het publiek in Kortezwaag en voor de livestream ongetwijfeld genieten van een boeiend korfbalgevecht.

LDODK speelde vorige week een niet-spectaculair duel tegen hekkensluiter KCC, met een zakelijke overwinning als resultaat. Maar de winst was er. En in dit soort wedstrijden liet LDODK in het verleden nog wel eens een steekje vallen.

In opmaat naar het slot van de competitie presenteerde LDODK Jan Niebeek als nieuwe trainer/coach voor het nieuwe seizoen. ‘In boppeslach’, zoals dat in Friesland heet.

KZ boekte afgelopen weekend een dikke overwinning op DOS’46: 23-12, nadat een week eerder met twee punten verschil was verloren van PKC. KZ staat derde op de ranglijst met 23 punten, twee minder dan LDODK en PKC. Het verschil met nummer vier DVO is ook twee punten.

KZ zal ongetwijfeld nog even willen strijden voor de eerste twee plaatsen op de ranglijst, plekken die dus voordeel geven in de play-offs. Dan moeten ze in Gorredijk eerst wel winnen. In Koog aan de Zaan besliste Alwin Out de wedstrijd in de laatste seconden in een 23-22 overwinning voor KZ.

Veruit het grootste deel van de naar schatting 1.400 aanwezigen in Gorredijk zal een herhaling van dat scenario willen voorkomen. Een zondag om naar uit te kijken.

Na afloop van de wedstrijd is er muziek in Kortezwaag van Kevin Paré. Eten wordt verzorgd door Culivents.

Deel dit artikel op: