Weekend vol LDODK-kampioenen

Vier LDODK-teams vierden zaterdag het kampioenschap. Het was feest bij de E4, E5, C2 en LDODK 5.

LDODK/Rinsma Modeplein C2

LDODK C2 rondde zaterdag het veldseizoen af met een 7-3 overwinning op Westergo C1. Na zes wedstrijden betekent dit voor de C2 het voorjaarskampioenschap. Uit 6 wedstrijden werden 11 punten gehaald. Het enige puntverlies van de C2 was in de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Westergo dat in 4-4 eindigde.

LDODK/Rinsma Modeplein E4

LDODK E4 haalde zaterdag het kampioenschap binnen door met 5-1 van naaste concurrent SIOS/Jumbo Wolvega E2 te winnen. Ook in Wolvega werd eerder dit voorjaar met 3-8 gewonnen. De E4 eindigde de competitie met 10 punten uit 6 wedstrijden. Alleen bij SCO E4 werd verloren.

LDODK/Rinsma Modeplein E5

Door met 4-2 te winnen van Drachten/Van der Wiel E2 heeft LDODK E5 ook het kampioenschap behaald. Eerder dit voorjaar verloor LDODK in Drachten nog met 10-9, waardoor beide ploegen zaterdag in Gorredijk moesten uitmaken wie de kampioen werd. LDODK eindigt met 10 punten uit zes wedstrijden, Drachten heeft een puntje minder.

LDODK/Rinsma Modeplein 5

Een punt tegen Harich 5 was zaterdagmiddag genoeg voor LDODK 5 om het kampioenschap binnen te slepen. Met de uitslag van de uitwedstrijd in gedachten (24-12 verlies), leek dat nog een hele opgave. Maar het benodigde kwam er, al had het heel wat voeten in aarde. Halverwege de wedstrijd was het 8-4 in het voordeel van Harich. In de tweede helft werd het gat zelfs vijf punten. LDODK toonde echter veerkracht, kwam terug in de wedstrijd en nam zelfs een punt voorsprong. Dat duurde echter niet lang. Harich pakte in de laatste minuut opnieuw een voorsprong, maar echt in de allerlaatste seconden maakte LDODK alsnog gelijk: 15-15. De titel is binnen.

Alle kampioenen: GEFELICITEERD!