Uitwedstrijd naar KCC in opmaat naar slot competitie

Terug naar het nieuwsoverzicht

In opmaat naar een zwaar programma in de laatste drie speelronden gaat LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag 2 maart (19.00 uur) op bezoek bij de nummer laatst op de ranglijst: KCC/CK Kozijnen.

De ploeg uit Capelle aan den IJssel vecht momenteel met Groen Geel om directe degradatie af te wenden. KCC staat nu laatste met twee punten, Groen Geel heeft een puntje meer. De wedstrijd tegen LDODK van komende zaterdag staat voor KCC ongetwijfeld in het teken van de voorbereiding op het onderlinge duel met Groen Geel dat een week later op het programma staat. Dat wordt voor beide ploegen een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, nu de directe concurrent HKC op de ranglijst al een voorsprong heeft van vijf punten. KCC won dit seizoen alleen van DOS’46.

LDODK staat als medekoploper aan de andere kant van de ranglijst. Een positie die de club in deze fase van de competitie nog niet eerder heeft gehad. Doordat LDODK afgelopen weekend in een zinderend duel gelijk speelde tegen DVO en PKC van KZ won, staan LDODK en PKC nu samen aan kop. Beide ploegen zijn al zeker van de play-offs. KZ volgt op twee punten.

De laatste drie ronden worden doorslaggevend voor de eindrangschikking. Met voor LDODK een pittig programma met KZ thuis (10 maart), PKC uit (16 maart) en DOS’46 thuis (23 maart).

PKC en KZ hebben een lichter programma. PKC moet nog tegen Blauw-Wit thuis, DOS’46 uit, LDODK thuis en Groen Geel uit. Voor KZ staan op het programma: DOS’46 thuis, LDODK uit, Groen Geel thuis en HKC uit.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: