Terrenc Griemink naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Terrenc Griemink (26) speelt vanaf volgend seizoen voor LDODK/Rinsma Modeplein. De international speelt nu bij Groen Geel uit Wormer. Met die ploeg handhaafde hij zich dit seizoen in de Korfbal League.

“Het gevoel bij LDODK is erg goed”, vertelt Terrenc over zijn stap. “Al heb ik bij Groen Geel ook een ontzettend mooie tijd gehad.”

Terrenc begon op zijn vierde te korfballen bij Groen Geel. Hij maakt deel uit van een talentvolle generatie Groen Geel-spelers. In 2016 won hij met de A1 de landstitel. “We hebben destijds als groep gezegd bij elkaar te blijven en te kijken wat er met Groen Geel haalbaar is.” In de seizoenen daarna promoveert hij met het eerste team vanuit de overgangsklasse, via de hoofdklasse, naar de Korfbal League.

Toch kiest Terrenc er nu voor om een stap te maken. “Na 4 jaar strijden om plek negen in de Korfbal League, ga ik mijn sportieve ambities achterna. Ik wil mijzelf doorontwikkelen en spelen om de landstitel.” Want over zijn doel is Terrenc duidelijk: “Met LDODK de finale spelen, niets minder eigenlijk.”

En dus gaat Griemink voor een reis over de Afsluitdijk naar Gorredijk. “Vooral omdat ik in dezelfde clubkleuren wilde blijven spelen”, grapt hij. Maar, vertelt hij, de keuze heeft voor een groot deel ook te maken met gevoel. “Het gevoel bij LDODK was voor mij meteen goed. Ze hebben ambitie en LDODK lijkt qua verenigingsleven veel op Groen Geel. Ik denk dat ik daar als persoon het best pas. En door je ergens op je plek te voelen, ga je op je best presteren.”

Sinds 2021 maakt Griemink deel uit van het TeamNL Korfbal. Hij ziet zichzelf als een speler die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld: van vooral een rebounder, naar een allround speler. “En ik denk dat ik makkelijk met anderen kan spelen en anderen in hun kracht kan zetten.”

LDODK-voorzitter Gouke de Vries is blij met de komst van Griemink. “Terrenc is een hele goede aanvulling op de bestaande selectie. Hiermee blijft de ploeg op niveau om bij de top-4 van Nederland te horen. Dat is ook goed voor de lange termijn: talentvolle jeugd kan hierdoor instromen in een echte topploeg.”

De komende tijd gaat Terrenc zich met Oranje voorbereiden op het WK Korfbal in Taiwan. Voor het toernooi wordt de selectie teruggebracht tot 7 heren en 7 dames. “Mijn doel is natuurlijk om hier ook bij te zitten. Ik zat bij de selectie voor de World Games in 2022, dus ik wil heel graag ook het WK spelen.”

Deel dit artikel op: