Project ‘Versterk korfbal in de regio’ van start

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is geen geheim dat veel sportverenigingen voor fikse uitdagingen staan. Dat geldt zeker voor teamsporten, dus ook voor korfbalverenigingen.

LDODK/Rinsma Modeplein en de gemeente Opsterland zijn partners in het project ‘Versterk korfbal in de regio’, onderdeel van het project ‘Versterken Topcompetities & Topclubs 2032’. Dit project is een initiatief van het ministerie van VWS en NOC*NSF met als doel om verenigingen in de meest brede zin van het woord sterker te maken. En dat gaat verder dan alleen de topclubs, van hen wordt juist meer verwacht in de eigen regio. Het project sluit ook aan bij de in de gemeentes afgesloten Lokale Sportakkoorden.

Doel van het project is de korfbalverenigingen rondom Gorredijk toekomstbestendig te maken. Dit kan door zowel sporttechnische als bestuurlijke ondersteuning. De verenigingen die in aanmerking komen om mee te liften in dit project zijn: Oerterp, VKC, WWMD, Wordt Kwiek, Kinea, Udiros, Lintjo, Donkerbroek, Dio, VZK en ODIS.

Deze verenigingen zijn uitgenodigd voor een startbijeenkomst op zondag 10 maart voorafgaand aan de wedstrijd LDODK-KZ. De startbijeenkomst is bedoeld om elkaar te leren kennen en de achtergrond van het project te schetsen. Daarna wordt verdere invulling van het project besproken, waarbij de behoeftes van de verenigingen centraal staan.

Het project is niet bedoeld om vanuit LDODK te vertellen hoe het moet. Zeker niet. Sterker nog: er zijn ook vast zaken die LDODK van de andere verenigingen kan leren. Doel is wel om samen te zorgen voor een gezonde toekomst voor de mooie korfbalsport in onze regio.

Deel dit artikel op: