Op zoek naar revanche in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

In speelronde 12 van de Kenonz Korfbal League speelt LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag (15.30 uur) tegen Blauw-Wit. In Amsterdam heeft de ploeg van Gerald Aukes nog wat recht te zetten.

Het was voor LDODK in speelronde 3 een bittere tegenvaller. In Gorredijk nam Blauw-Wit op 27 november de punten uit Gorredijk mee naar Amsterdam. En hoe. De 21-29 eindstand sprak boekdelen. Het was een nederlaag waar niet op gerekend was.

Zondagmiddag is het voor LDODK zaak de punten uit Amsterdam mee naar Friesland te nemen. De ploeg reist met een goed gevoel naar de hoofdstad. Wat was het vorige week zondag een heerlijke middag. De kraker tegen KZ bleek lang niet de kraker te zijn die vooraf verwacht werd. LDODK maakte in de tweede helft de krachtverschillen meer dan duidelijk. Een mooie 28-19 overwinning. Voor een bomvolle sporthal Kortezwaag.

Voor de ranglijst betekende de overwinning stuivertje wisselen met KZ waardoor LDODK nu vierde staat met een puntje voorsprong op KZ. Bovendien is het verschil met nummer drie DVO nog maar twee punten, dankzij het onverwachte verlies van de Bennekommers bij KCC.

Blauw-Wit boekte vorige week in eigen huis een belangrijke overwinning op DOS’46, wat de Amsterdammers op de ranglijst naast de Nijeveners bracht. Ook hier is het spannend. Unitas komt niet meer van de laatste plaats, maar Groen Geel op de negende plek heeft 7 punten. KCC, Blauw-Wit en DOS’46 hebben er 9, dat zit dus allemaal nog dichtbij elkaar.

We naderen stap voor stap de beslissende weken. Op naar Amsterdam!

Deel dit artikel op: