Nuttige eerste overwinning LDODK tegen Blauw-Wit (A)

De kop is er af. Na een stroeve start heeft een nog niet echt sprankelend spelend LDODK/Rinsma Modeplein in Amsterdam een nuttige overwinning behaald tegen Blauw-Wit. De thuisploeg leverde vooral de eerste helft veel energie. En daar had LDODK veel moeite mee. Pas in de tweede helft kwam LDODK echt los en wist uiteindelijk met degelijk spel alsnog ruim te winnen: 20-27.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Blauw-Wit, dat fysiek tot het gaatje ging en bijzonder veel druk leverde op het aanvalsspel van LDODK. Met name het tweede aanvalsvak met Ran Faber, Terrenc Griemink, Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had het lastig en speelde in een veel te laag tempo. Pas bij een 4-2 achterstand halverwege de eerste helft kwam LDODK beter in de wedstrijd. En boog de achterstand binnen vier minuten om tot een 4-7 voorsprong. In diezelfde periode kwam ook Danique Klaren, nog maar 18 lentes jong, in het veld voor de geblesseerd geraakte Esmee van Veen en maakte daarmee haar debuut in de Korfballeague.

Klaren kwam terecht in het vak met Femke Faber, Harjan Visscher en Erwin Zwart. En of het nou door haar kwam of niet, maar het was vooral dat vak dat vanaf dat moment echt op stoom kwam. Zowel Zwart als Visscher waren lastig te verdedigen door Blauw-Wit. Ruststand: 8-11.

In de tweede helft slaagde LDODK er in om de voorsprong verder uit te breiden. En dat kwam ook mede door het inbrengen van Julian Frieswijk voor Terrenc Griemink, die nog wat onwennig oogde en ongelukkig was in de afronding. Met Frieswijk kwam er duidelijk meer schwung in het, tot dat moment, te trage aanvalsspel van het tweede aanvalsvak. Frieswijk scoorde zelf drie keer en met die impuls kwam ook Ran Faber beter in zijn spel. En zo kon LDODK tegen een moegestreden Blauw-Wit toch redelijk eenvoudig uitlopen naar een 20-27 voorsprong.

De eerstvolgende wedstrijd voor LDODK is al komende vrijdag 24 november. Dan komt Groen Geel op bezoek in Kortezwaag. Aanvang: 20:30 uur.