Marije Visser kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marije Visser (22) maakt aan het eind van het seizoen de overstap naar LDODK/Rinsma Modeplein. “Het gevoel zegt dat ik nu de stap moet maken om te kijken of ik ook aan de top mee kan.”

Eigenlijk weet ze al een paar weken dat ze klaar is voor de overstap naar het hoogste niveau. Tijdens het WK Beachkorfbal, waar Marije met het Nederlands beachkorfbalteam wereldkampioen werd, hakte ze de knoop definitief door. “Ik vaar sterk op mijn gevoel en het voelt nu goed.”

Marije heeft haar hele leven gekorfbald bij Mid-Fryslân/ReduRisk in Grou. “En altijd met veel plezier. Het verlaten van je eigen club is ook best lastig. Maar ik wil nu kijken waar mijn plafond ligt.”

Met Mid-Fryslân miste Marije dit seizoen de play-offs in de Korfbal League 2 op een haar na. “Ik verwacht dat het niveau in de Korfbal League nog wel een stuk hoger ligt. Dat is ook de uitdaging. Je krijgt te maken met veel sterkere tegenstanders, ook op de trainingen. Bovendien speelt tactiek een nog grotere rol.”

Marije had de keuze tussen meerdere verenigingen. Ze maakt de overstap naar LDODK onder andere na een paar goede gesprekken met Jan Niebeek, de coach van volgend jaar. “Hij had een goed verhaal. Bovendien ben ik heel benieuwd naar de professionalisering die LDODK voor ogen heeft. En ik vind het ook mooi om voor een Friese club op het hoogste niveau te kunnen spelen.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken: “Marije is zeer talentvolle speelster met een zuiver afstandsschot als sterk wapen. Dat heeft ze bij Mid-Fryslân al een langere periode laten zien. Bovendien is het een ‘Friese’ versterking, dat zorgt voor een stukje extra glans.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: