LDODK rijdt door rood, maar wint wel

In een tot een paar seconden voor tijd weinig inspirerende en bloedeloze wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen wist LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond in Capelle aan den IJssel ternauwernood het vege lijf te redden: 17-18. Maar niemand had het na afloop nog daarover.

Wat bleef hangen was de totaal onnodige rode kaart die Julian Frieswijk opliep, acht seconden voor tijd na een woeste actie vanuit het andere vak richting KCC-speler Sydney Schol.

“Oliedom wat we doen.” Ran Faber wond er na afloop geen doekjes om. “Vlak voor tijd maakt KCC een doelbewuste en harde overtreding op Harjan. En dan komt er zo’n onhandige reactie.” En dat was nota bene op het moment dat de wedstrijd gespeeld was met acht seconden te gaan en een vrije bal voor LDODK. De aanloop naar dat bewuste moment lag in de laatste minuut waarin LDODK met veel rondspeelacties doelbewust op de klok speelde en zo een lange aanval opzette. Vlak daarvoor het Bo Oppe voor KCC de aansluitende 17-18 gescoord. Het was dus alle hens aan dek voor LDODK om de wedstrijd uit te spelen.

En dat lukte wonderwel, tot vlak voor tijd dus Sydney Schol doelbewust, zonder de intentie om de bal te spelen, Harjan Visscher van achteren neer sloeg. Waarna Frieswijk, zich niet kon beheersen, in volle sprint vanuit het andere vak verhaal ging halen en Schol vervolgens tegen de grond liep. Met rood als resultaat. Schol kwam overigens heel goed weg met slechts een groene kaart.

“We hadden het onszelf veel gemakkelijker kunnen maken. We spelen het gewoon niet goed uit en laten ze dan toch weer terugkomen.” Drie minuten voor tijd leek LDODK, met een degelijk spelende Daniëlle Hulst voor de niet geheel fitte Esmee van Veen, freewheelend de finish te halen met een 13-17 voorsprong.

Die score was op zich al bijzonder. Lang was het maar de vraag of beide ploegen wel in de dubbele cijfers zouden belanden. Femke Faber had een lastige middag tegen Demi van Oosten. En ook Ran Faber werd strak verdedigd door Oppe. Pas in laatste zeven minuten van de eerste helft boog LDODK een kleine achterstand van 5-2(!!!) om tot een 6-8 voorsprong bij rust, met name via Visscher en Frieswijk.

En toen diezelfde Frieswijk, die zich dus ook wel degelijk positief onderscheidde, meteen na rust LDODK op 6-9 bracht, leek LDODK weg te lopen. Maar de doelpunten kwam niet vanzelf. KCC bleef aan het elastiek hangen en wist dus vlak voor tijd alsnog de aansluiting te vinden. Waarna zich de veelbesproken laatste minuut voltrok.

“Nou ja, het belangrijkste is dat we de punten hebben. En het zou fijn zijn als we ook de komende weken wat potjes blijven winnen. Ik verwacht dat iedereen er de komende week weer staat. Behalve Juul dan, vrees ik.” Frieswijk zal naar alle verwachting een schorsing tegemoet kunnen zien.