LDODK na pijnlijke nederlaag terug naar de tekentafel

Opnieuw een LDODK/Rinsma Modeplein dat goed uit de startblokken kwam. En, helaas niet voor het eerst dit seizoen, bleek dat wederom geen garantie voor een positief eindresultaat. Tegen het lager geplaatste Groen Geel/Ronald Mc Donald Huis Emma leed de ploeg van Gerald Aukes in Wormer een pijnlijke nederlaag: 21-20.

Ran Faber wond daar na afloop van de wedstrijd ook geen doekjes om. “We zullen de komende week met zijn allen weer om de tekentafel moeten zitten. We hebben het plan niet uitgevoerd, speelden niet lekker in onze aanval en kwamen niet genoeg in onze kansen.”

En dat terwijl het in het begin nog zo florissant leek. LDODK startte zeer overtuigend. In no-time stond er een 1-7 voorsprong op het bord, met name door driemaal Harjan Visscher. Groen Geel kwam er in die beginfase niet aan te pas. Daar waar LDODK kon herhalen, kreeg Groen Geel aanvallend vooral reboundend geen voet aan de grond.

Maar halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Met name verdedigend gaf Groen-Geel meer en meer druk. Vooral Femke Faber had een lastige avond tegen Lindsy Krop. Ook aanvallend kroop de thuisploeg, onder leiding van Terrenc Griemink, steeds meer uit haar schulp. De international, uiteindelijk topscorer met acht treffers, kon steeds vaker herhalen na goed reboundend werk van zijn vakgenoten. Groen Geel kroop zo richting de rust steeds dichterbij.

Coach Gerald Aukes probeerde het tij nog te keren door, evenals vorige week bij een identieke situatie, Marjolijn Kroon in te brengen. LDODK leidden op dat moment nog met 9-11. Maar dat plan werkte deze keer niet. In de laatste minuut kwam Groen-Geel zelfs langszij: 12-12. Bovendien ontving Julian Frieswijk in diezelfde minuut nog een zinloze groene kaart na enige schermutselingen buiten het veld, in de catacomben halverwege de kleedkamers. Dat betekende voor hem vijf extra minuten pauze. Marvin Piepers mocht hem in die periode vervangen.

Na rust bleef het vervolgens gelijk op gaan. Aanvankelijk nam LDODK een kleine voorsprong (13-15). Maar dat bleek meteen de laatste voorsprong van LDODK. De ploeg uit Wormer nam brutaal het heft in handen. Zowel Femke Faber als Ran Faber slaagden er vervolgens in de slotfase nog wel in allebei twee keer te scoren, maar dat bleek niet afdoende om Groen Geel af te stoppen. De thuisploeg boekte een overwinning waar niets op af te dingen valt.

Aukes was na afloop duidelijk. “We startten goed, komen met 7-1 voor. Maar daarna doen we andere dingen. We maken verdedigend veel fouten. Groen Geel krijgt de geest. Dat lieten we ook toe, trouwens. Wij pakten te weinig rebounds waardoor Groen Geel tot veel schoten kon komen. En daarnaast gingen we zelf aanvallend veel te veel ‘pompen’ in plaats van spreiden.”

Met andere woorden: werk aan de winkel dus en terug naar de tekentafel. Volgende week zaterdag komt namelijk het altijd lastige PKC op bezoek in Kortezwaag. Aanvang: 18.30 uur.