LDODK blijft winnen

Ook de derde wedstrijd in de Kenonz Korfbal League eindigde voor LDODK/Rinsma Modeplein in winst. In Hardinxveld-Giessendam werd HKC/Creon Kozijnen met 18-21 verslagen.

De debutant in de Kenonz Korfbal League bleef steeds bij, al had waarschijnlijk niemand aan LDODK-zijde ooit het idee dat de overwinning in gevaar zou komen.

LDODK pakte direct het initiatief en werd daarbij geholpen door HKC dat verdedigend niet in staat was het snelle spel van LDODK te ontregelen. En als je dan ook in de rebound een paar streepjes over hebt, is het een stuk makkelijker korfballen.

Het was bij LDODK dit keer de beurt aan Ran Faber om op de bank te beginnen. Dat gold ook voor Marlou Kuiper. Esmee van Veen was weer hersteld en kon starten. Van 1-3 liep LDODK uit naar 2-6, in een fase dat de ploeg kans op kans kreeg. Vanaf 5-9 werd het iets lastiger. Vanaf 7-10 voerde LDODK de druk weer wat meer op. Bij rust was het 8-13.

In de tweede helft past HKC de verdedigende tactiek iets aan, het was voor LDODK even wennen. Toch was er ook in deze fase van de wedstrijd voldoende te genieten van soms fraaie acties. Op 11-17 en 12-18 had LDODK de maximale voorsprong.

In het slot va de wedstrijd kwam HKC nog terug tot drie punten, maar LDODK was overall duidelijk de betere ploeg.

De 18-21 overwinning is de derde winst op rij. Het ongeslagen LDODK staat nu aan de kop van de ranglijst, samen met DVO dat thuis PKC versloeg.

Volgende week zondag 10 december om 16.00 uur speelt LDODK thuis tegen Fortuna, dat na drie wedstrijden nog op nul punten staat.