Laatste seizoen voor Kroon en Zwart

Terug naar het nieuwsoverzicht

Marjolijn Kroon en Erwin Zwart hebben hun teamgenoten laten weten dat ze bezig zijn aan hun laatste seizoen topkorfbal. Een carrière die ze allebei heel graag in Ahoy willen afsluiten.

Het is voor de 32-jarige Marjolijn Kroon niet de eerste keer dat ze afscheid neemt. In het voorjaar van 2021 kondigde ze na een jaartje rust aan toch weer terug te keren op het veld. “Toen was ik achteraf toch nog te veel verslaafd aan het spelletje. Maar ik merk nu aan alles dat het moment van afscheid voor mij nu wel is gekomen.”

Dat betekent niet dat Marjolijn nu zonder plezier in het veld staat. Zeker niet, het plezier spat er dit seizoen juist weer van af. “Het klopt allemaal dit seizoen. We zijn goed op weg.” Marjolijn voert andere redenen aan voor het afscheid. “Het herstellen van een wedstrijd kost meer tijd. Ik zit heel goed in mijn vel en daardoor merk ik ook dat ik in mijn leven tijd wil maken voor andere avonturen.”

Marjolijn stapte in 2016 over van KZ naar LDODK, nadat ze eerder ook bij Fortuna en OVVO speelde. Ze werd landskampioen in zowel de zaal als op het veld en speelde daarnaast 51 officiële interlands. Met Oranje werd ze 3x Wereldkampioen, 3x Europees Kampioen en won ze 2x de World Games.

Erwin

Ook voor Erwin Zwart (33) stopt het na dit seizoen, hij speelt al sinds 2010 in het eerste team van LDODK. “Op een gegeven moment is het klaar en ik merk dat dit moment nu aanstaande is. Ik draai dit seizoen zeker nog op niveau mee, maar niet iedereen ziet hoeveel tijd en energie dat kost. Het iedere keer opladen is best pittig. Want op iedere training is het wel volle bak tegen die jonge jongens.”

Bovendien heeft Erwin ook nog veel andere interesses, waarvoor nu vaak de tijd ontbreekt. En… hij wordt deze zomer voor het eerst vader. “Dat is natuurlijk ook een belangrijke verandering.”

Erwin speelde dertig keer in het Nederlands team en werd met Oranje 2x wereldkampioen, 3x Europees kampioen en hij won 1x de World Games.

Erwin is een geboren en getogen LDODK’er, een kind van de club dat nooit voor een andere vereniging heeft gespeeld. Die kansen zijn er regelmatig geweest, maar Erwin zag altijd dat er bij zijn eigen ploeg volop ontwikkelingen waren. “En dat moet dit jaar resulteren in de Ahoy-finale om het Nederlands kampioenschap. Dat zou een geweldige afsluiter zijn.”

LDODK heeft alle begrip voor het besluit van Erwin en Marjolijn en deelt de hoop op een fantastisch slotstuk van het seizoen. Vanzelfsprekend nemen op het juiste moment op passende wijze afscheid van deze twee topspelers.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: