Laatste seizoen voor André Zwart

Terug naar het nieuwsoverzicht

André Zwart heeft besloten aan het eind van dit seizoen te stoppen als korfballer op het hoogste niveau. Hij is nu bezig aan zijn 17de seizoen in het eerste team van LDODK/Rinsma Modeplein.

“Mijn gevoel zegt nu dat het mooi is geweest”, aldus André, die volgende week 35 jaar wordt. “Vorig seizoen heb ik ook al eens met die gedachte gespeeld, maar ik ben blij dat ik ben doorgegaan. Het is dit jaar weer een leuk seizoen waarin we volop in de race zijn voor de play-offs. Bovendien ben ik redelijk fit gebleven en het spelen met de jongeren is heel leuk.”

Toch wordt het fysiek herstel volgens de oudste van de Zwart-broers steeds lastiger. “Eigenlijk ben ik daar de hele week mee bezig. Dat kost best veel energie.” 

André was nog junior toen hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van LDODK, ook toen onder leiding van zijn huidige trainer Gerald Aukes. LDODK speelde op dat moment in de eerste klasse. 

André was er dus ook bij toen LDODK zich plaatste voor de Korfbal League. Hij nu bezig aan het elfde seizoen op het hoogste niveau. In die periode werd hij één keer topscoorder van het seizoen.

Deel dit artikel op: