Jordy Last treedt toe tot trainersstaf selectie

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jordy Last treedt volgend seizoen toe tot de trainersstaf van de selectie van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij wordt hoofdverantwoordelijk voor het tweede.

Jordy (29) is dit seizoen nog actief als korfballer. Samen met zijn vrouw Elyne speelt hij in het eerste team van Wit-Blauw/Green Organics uit Kampen. Toch heeft hij besloten om zijn spelerscarrière te beëindigen. “Fysiek is er nog niets mis, maar ik heb niet zoveel schik meer in het spelen. Bovendien zijn we sinds vorig jaar ouders van een zoon en dat is niet zo handig om dan beide in hetzelfde team te spelen.”

Als trainer heeft Jordy vooral ervaring in de jeugdteams. Bij zijn club in Kampen had hij meerdere leeftijdscategorieën onder zijn hoede. Dit seizoen is hij verantwoordelijk voor de A’s. In het verleden was hij ook actief als trainer bij jeugdselecties van RTC De Randmeren.

In het dagelijks leven is Jordy docent lichamelijke opvoeding bij Landstede Sport en Bewegen in Harderwijk.

Na zijn aankondiging om als speler te stoppen kwamen er meerdere aanbiedingen op zijn pad. Hij koos vol overtuiging voor LDODK. “Dit is een megakans. Om bij mijn eerste seniorenklus direct samen te mogen werken met Jan Niebeek. En dat bij een club die zoveel stappen wil maken.”

De afgelopen weken bekeek Jordy al meerdere wedstrijden van het tweede. “Een ploeg met veel individuele potentie die als team ook nog hele stappen kan zetten.”

Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken LDODK: “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij als jeugdcoördinator bij Wit Blauw en bij de regionale selectieteams al veel ervaring opgedaan. In onze gesprekken zijn we overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. We zijn blij met zijn komst.”

Foto: Nathalie Kruidenier

Deel dit artikel op: