Is de eerste slag voor LDODK? DVO zaterdag op bezoek in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het toetje van de Korfbal League wordt uitgeserveerd. Zaterdag 30 maart (20.00 uur) starten de play-offs. LDODK/Rinsma Modeplein begint de ‘best of three’ tegen DVO/Transus thuis in een ongetwijfeld volgepakt Kortezwaag.

Alles staat op scherp, nu moet het gebeuren. Wil LDODK eindelijk die felbegeerde finale in Ahoy halen, dan is het zaak eerst af te rekenen met DVO.

De ploeg uit Bennekom bereidt zich ongetwijfeld voor op een heksenketel in Gorredijk, net zoals een week later vast en zeker de DVO-hal in Bennekom ook tot de laatste plaats gevuld is.

Beide ploegen eindigden de reguliere competitie met 27 punten. Dankzij het onderlinge resultaat eindigt LDODK als tweede en bezet DVO de derde plaats. LDODK heeft daarmee het thuisvoordeel: de eerste wedstrijd in Gorredijk en mocht het nodig zijn de derde wedstrijd ook.

Beide ploegen ontliepen elkaar in de beide onderlinge duels weinig. LDODK nam in het begin van de competitie in Bennekom de punten mee naar Gorredijk via een zwaar bevochten 23-22 overwinning. In Gorredijk hielde de beide ploegen elkaar later in het seizoen in evenwicht: 25-25.

De opmaat naar de play-offs verliep voor LDODK niet helemaal soepel. De laatste twee wedstrijden werden verloren. Bij PKC ging het, na een goede eerste helft, na de rust mis. Met een dikke nederlaag tot gevolg. Afgelopen zaterdagavond was het thuis tegen DOS’46 eigenlijk niet anders. Halverwege leek het goed, met een voorsprong van vier punten. De Drenten profiteerden na rust echter volop van de mogelijkheden en sleepten de winst mee naar Nijeveen. De LDODK-spelers waren na afloop van de beide duels teleurgesteld, maar niet verslagen. Ze wisten waaraan het had geschort. Aan het team om zaterdag te laten zien waar het echt toe in staat is.

DVO stelde de derde plaats zondag veilig door met 26-22 bij Blauw-Wit te winnen. Een week eerder werd Fortuna in eigen hal in een spectaculair duel verslagen. Twee keer winst op weg naar de play-offs, dat moet ongetwijfeld vertrouwen geven.

Beide ploegen kennen elkaars sterke en zwakke punten tot in detail. Wie heeft het slimste strijdplan ontwikkeld en wie weet het ook uit te voeren zoals bedacht. Zaterdag wordt de eerste klap uitgedeeld.

Deel dit artikel op: