Herkansing in Bennekom

Het is er op of er onder voor LDODK/Rinsma Modeplein. Om de droom van de Ahoy-finale in leven te houden moet LDODK zaterdagavond (19.30 uur) winnen bij DVO/Transus. Hoofdstuk twee in een mogelijke serie van drie.

Zo had alles en iedereen het bij LDODK niet voorzien. Afgelopen weekend werd het eerste duel in de play-off in Gorredijk verloren. DVO was in Gorredijk met 16-14 te sterk.

Het werd een wedstrijd zoals beide ploegen die wel vaker spelen. Spannend tot aan het eind. Waar LDODK in de eerste helft vanuit een 0-4 achterstand voortdurend in de achtervolging moest, leek het dubbeltje in de tweede helft de goede kant op te vallen.

LDODK boog een achterstand om in een 14-12 voorsprong, maar het lukte daarna niet om de voorsprong verder te vergroten. ‘LDODK bijt opnieuw niet door’, kopte de Leeuwarder Courant.

Het had wel gekund, maar het tegenovergestelde gebeurde. DVO haakte weer aan en bouwde de 14-12 achterstand om naar een 14-16 einduitslag.

De eerste slag in de play-offs was dus voor de ploeg uit Bennekom. Het thuisvoordeel bracht LDODK in de eerste wedstrijd niet het verwachte voordeel.

In de reacties na afloop was de conclusie eenduidig. Het aantal tegentreffers, daar lag het bij LDODK niet aan. Te weinig mensen scoorden. Veertien doelpunten is te weinig.

Na afloop klonk ook direct optimisme door. Het moet wel kunnen. Het is aan de ploeg om dat zaterdagavond te laten zien. Alleen winst is voldoende. Dan volgt volgende week dinsdag nog een derde beslissende wedstrijd. Maar….. stap voor stap. De eerste horde ligt zaterdag in Bennekom.